Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Mina ]

11. 07. 2022. 13:14 >> 13:11
2

MEDOJEVIĆ

"Vrijeme za ostavku premijera i izbore"

Svaki demokratski orjentisan političar, sa minimalnim osjećajem za lični i državni integritet odmah bi podnio ostavku i otvorio politički prostor da se parlamentarne stranke dogovore o uslovima i datumu održavanja vanrednih skupštinskih izbora, ocijenjeno je iz Pokreta za promjene.

Lider te partije Nebojša Medojević je kazao da je Vlada Dritana Abazovića izabrana sa 45 glasova od kojih ga sada ostalo samo devet, jer je izgubila podršku u parlamentu.

“Dritanovu Vladu sada podržava samo devet poslanika, od 41 koliko je minimalno potrebno. Vlada nema izborni, parlamentarni ni ustavni legitimitet”, kazao je Medojević.

On smatra da je vrijeme da se vrati mandat građanima i da oni daju svoj sud o djelovanju političkih aktera u prethodnom periodu.

“Abazović prvi treba da shvati političku poziciju u koju je svojim prevarama i lažima doveo ne samo sebe i URU, već i državu i sve njene građane i odmah podnese ostavku”, smatra Medojević.

Tako bi se, kaže on, otvorio prostor za dogovor o izborima koji bi podrazumijevao i dogovor o datumu izbora (23. Oktobar bi bio dobar datum jer su tada zakazani i lokalni izbori), dogovor o Vladi koja bi pripremila izbore.

“Dogovor da se do kraja ljetnjeg zasjedanja (31. jula) izaberu članovi Sudskog savjeta i po mogućnosti dogovori dinamika izbora sudija Ustavnog suda i Vrhovni državni tužilac.

Medojević je upitao da li je Abazoviću draža i važnija fotelja u koju je, kako ocjenjuje, nezasluženo i prevarno sjeo, ili sudbina države i građana Crne Gore.

“Ne može se biti premijer sa podrškom četiri poslanika i voditi Vladu sa podrškom devet poslanika od 81”, poručio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније