Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

08. 07. 2022. 20:44 >> 20:49
3

LP

"Odmah pokrenuti pitanje nepovjerenja Vladi"

Liberalna partija poziva sve državotvorne, građanske partije da odmah zajednički pokrenu pitanje povjerenja ovoj Vladi Crne Gore u Skupštini.

"Današnji akt političkog nasilja i bahatosti kroz nepoštovanje volje najvećeg dijela parlamentarne većine i velikog dijela same Vlade, te izigravanje Sporazuma na kojem počiva ova Vlada od strane premijera, ozbiljan su udarac Crnoj Gori i njenoj evropskoj i demokratskoj perspektivi, ali i njenom ukupnom identitetu i ustavnom ustrojstvu", navode u saopštenju.

Kako dodaju, današnja podrška nakaradnom tekstu temeljnog ugovora sa SPC u Crnoj Gori od strane krnje Vlade koja je bila u polovičnom sastavu, kap je koja je prelila čašu. Ovako ozbiljno pitanje ne može se rješavati "preko koljena" uz ignorisanje savjeta svih važnih faktora, i građana i partija većine i stručne javnosti i civilnog sektora i međunarodne zajednice.

"Kako su i odluke prijethodne Vlade koje su donesene silom na sramotu, netransparentno i bez dijaloga uz veliko protivljenje javnosti, naprosto pale i poništene, tako će i ova odluka trajati taman dok traje ova Vlada, a možda i kraće. Liberalna partija vjerovala je da ova Vlada, nakon poražavajućih poteza one Krivokapićeve, ima makar malo vizije kuda Crna Gora treba da se kreće, što je garantovano i podrškom naših međunarodnih partnera, no to očigledno nije tako. Crnoj Gori su u ovom trenutku potrebne reforme koje će nas vratiti na poziciju lidera evropskih integracija i jedinstven stav oko važnih pitanja čije rješavanje će nas dovesti u poziciju skorog članstva u EU. Umjesto toga, premijer nam nudi klerikalizaciju, legalizovanje nadmoći crkvene nad državnom vlašću i usmjerava Crnu Goru kako odgovara nekom drugom a ne njoj samoj. To ćemo hitno zaustaviti", poručuju u Liberalnoj partiji.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније