Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

01. 07. 2022. 17:12 >> 17:12

NA SJEDNICI

Vlada usvojila Drugi prilog Izvještaju EK

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Drugi prilog Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori za 2022. godinu.

“Prilog Izvještaju se, u skladu sa utvrđenom praksom, priprema i dostavlja dva puta godišnje čime se formalno informiše Evropska komisija o ukupnim aktivnostima koje se realizuje u okviru procesa pristupanja”, saopšteno je iz Vlade.

Struktura Priloga prati koncept posljednjeg Izvještaja Evropske komisije za Crnu Goru iz 2021. godine, na način da je usklađena sa revidiranom metodologijom proširenja EU i klasterskim pristupom koji grupiše srodna poglavlja u šest tematskih cjelina.

“Kako je istaknuto iz Ministarstva evropskih poslova, u Prilogu je na detaljan način prikazano stanje pregovora u oblasti političkih i ekonomskih kriterijuma, reforme javne uprave, kao i stanje u pogledu preuzimanja obaveza iz članstva za 33 poglavlja pravne tekovine EU”, stoji u saopštenju.

Prilog obuhvata izvještajni period od 20. marta 2022. do 6. juna 2022, a proces njegove pripreme se odvijao uz centralnu koorinaciju od strane Ministarstva evropskih poslova, preko radnih grupa za pregovore u pojedinačnim poglavljima pravne tekovine EU, u okviru kojih su od nadležnih resora i institucija obezbijeđene relevantne informacije i statistički podaci.

“Ministarstvo evropskih poslova je usmjeravalo rad na izradi Priloga kroz izradu odgovarajućih Smjernica, obradilo prikupljene informacije za izvještajni period od svih radnih grupa za pregovore shodno formatu izvještavanja i interesovanju Evropske komisije”, zaključuju iz Vlade.

.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније