Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

22. 06. 2022. 21:59   >>  23. 06. 2022. 09:28

PICULA

Napredak u borbi protiv organizovanog kriminala ograničen

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula u Evropskom parlamentu predstavio je izvještaj tog tijela o napretku Crne Gore. On je kazao da je Crna Gora predvodnik politike proširenja u praksi i da se to ne smije zanemariti.

Picula je u Evropskom parlamentu naglasio da su prošlogodišnja dešavanja u Crnoj Gori obilježile političke blokade i stagnacija na evropskom putu.

"Deset godina pregovaranja, ali nijedno poglavlje nije zatvoreno pet godina", rekao je Picula.

Prema njegovim riječima Crna Gora je najdalje odmakla na EU putu i otvorila sva poglavlja, kao i da 80 posto građana podržava ulazak u EU.

On je naglasio da je za ispunjavanje mjerila poglavlja 23 i 24 potreban pregovarački tim, jer u prethodnom periodu pregovaračka struktura nije bila funkcionalna.

Ponovio je stavke iz izvještaja u kojima se navodi da nije bilo napretka u pravosuđu, kao i da je napredak u borbi protiv organizovanog kriminala bio ograničen.

Picula je podsjetio i na direktan uticaj Srpske pravoslavne crkve na događanja u državi.

"Najodgovornijima za proces želim puno uspjeha kako bismo Crnogorke i Crnogorke ubrzo mogli poizdraviti kao članove Evropske unije", kazao je Picula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније