Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 06. 2022. 11:35   >>  11:33

BRĐANIN U ITALIJI

Odlična saradnja sa italijanskom policijom

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sa saradnicima nalazi se u Italiji gdje su se sastali sa šefom kriminalističke policije Republike Italije, Vitorijom Riciem i time, kako je saopšteno iz Uprave policije potvrdili odličnu saradnju sa italijanskom policijom. 

Kako dodaju, Brđanin je akcentovao značaj podrške koju italijanske kolege pružaju crnogorskoj policiji u dijelu organizovanja obuka i radionica i naglasio da prioritet djelovanja crnogorske policije jeste na jačanju kapaciteta, te su razmjena iskustava i dobrih praksi od ključnog značaja za unapređivanje rada i kapaciteta Uprave policije.

"Saradnja koju ostvaruju kriminalističke policije dvaju država, istakli su sagovornici, je na zavidnom nivou i rezultirala je uspješno realizovanim aktivnostima u prethodnom periodu", kaže se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, kvalitetna saradnja ostvaruje se i u oblasti borbe protiv trgovine drogom, posebno sa jedinicom Guardie di Finanza iz Gioia Tauro preko Službe za međunarodnu policijsku saradnju Centralnog direktorata kriminalističke policije Italije.

Kako kažu ova saradnja omogućava intenzivnu razmjenu podataka i operativnih informacija.

"U borbi protiv organizovanog kriminala, između ostalog zahvaljujući intenzivnoj saradnji sa projektnim timom IPA 2019, kao i o graničnoj bezbjednosti, kroz obnovljeni Memorandum o razumijevanju iz 2018. godine, koji daje dodatan podstrek za dalje unapređenje saradnje u oblastima upravljanja granicom i migracijama, borbi protiv nezakonitih migracija i krijumčarenja migranata, posebno na moru, ostvaruju se konkretni i mjerljivi rezultati", kaže se u saopštenju.

Brđanin je, kako se navodi,  u završnici sastanka istakao da Uprava policije ostaje partner otvoren i spreman za sve aktivnosti od obostranog interesa i zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima.

Dodaju da je Brđanin sa pomoćnicima učestvovao u panel diskusiji sa predstavnicima Državne policije, karabinjera i Finansijske policija kao i predstavnicima zajedničkih centralnih ureda zakona Republike Italije, gdje su pored postojeće saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, odnosno krijumčarenja droga razmatrani oblici i načini saradnje i podrške u oblastima sajber kriminala, ekološkog kriminala, kriminala koji ugrožava kulturnu baštinu, zaštite štićenih ličnosti i finansijskih istraga.

Osim toga, crnogorska delegacija je posjetila i Međunarodnu operativnu sobu, Jedinicu za informacije o putnicima, kao i Nacionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i zaštitu kritične infrastrukture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније