Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

21. 06. 2022. 13:37 >> 13:39

MILJANIĆ-GRUBIŠIĆ

EK na jesen da prepozna napredak u realizaciji antikorupcijskih mjera

Napredak u realizaciji antikorupcijskih mjera može biti prepoznat već u jesenjem izvještaju Evropske komisije, zaključeno je tokom sastanka ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića i ministra bez portfelja Zorana Miljanića.

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić podržao je antikorupcijske inicijative koje realizuje 43. Vlada Crne Gore i ocijenio da u tim projektima od velike koristi mogu biti hrvatska iskustva, konkretno njena Strategija za borbu protiv korupcije od 2021. do 2030. godine.

U srdačnom razgovoru, Grubišić je kažao da je Republika Hrvatska pouzdan partner Crnoj Gori kada je riječ o strategijskim projektima kao što su članstvo u NATO i ulazak u Evropsku uniju.

“Želimo da sa Crnom Gorom dugoročno gradimo kvalitetne dobrosusjedske odnose”, kažao je, pored ostalog, Grubišić.

Govoreći o pripremama za izradu Nacionalne strategije ža borbu protiv korupcije, Miljanić je naglasio da je riječ o prvom dokumentu takve vrste u Crnoj Gori, te da je s obzirom na to da je korupcija ukorijenjena na svim nivoima i u gotovo svim sferama društva, namjera Vlade Crne Gore da joj se suprostavi kvalitetnim institucionalnim okvirom sa tačno definisanim zadaćima za sve institućije koje su zadužene za borbu protiv korupcije.

Miljanić je naglasio i da će uskoro biti konstituisan Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije u koji će pored predstavnika institucija izvršne vlasti ući i predstavnici pravosuđa, tužilaštava, privrede i relevantnih asocijacija civilnog sektora.

Zajednički je ocijenjeno da napredak u realizaciji antikorupcijskih mjera može biti prepoznat već u jesenjem izvještaju Evropske komisije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније