Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

20. 06. 2022. 17:01   >>  16:59 1

LPCG

Hajka na građane i funkcionere zbog dešavanja na Belvederu

Iz Liberalne partije Crne Gore ističu da se nastavlja policijsko-sudska hajka na građane i funkcionere suverenističkih partija zbog dešavanja na Cetinju i Belvederu 4. i 5. septembra 2021. Žrtva ove hajke su i visoki funkcioneri LPCG, između ostalih i potpredsjednik Jovo Rabrenović i poslanik i predsjednik liberala Andrija Popović.

Kako navode u saopštenju, poslanik Popović ranije je već saslušan, i to u svojstvu građanina, jer se nije pozivao na poslanički imunitet. Uprkos tome, Popović je ponovo istim povodom pozvan kao okrivljeni od OB Cetinje.

"Oni su pokrenuli postupak da se ispita kako navode, okrivljeni, poslanik LP koji očito treba da se proglasi krivim pred sudom za prekršaje u Podgorici. Očigledno je da se progon neistomišljenika nastavlja i dalje u Crnoj Gori, pa ako se na ovaj način progone poslanici i lideri partija iz Skupštine Crne Gore zbog prisustva na demonstracijama, šta da očekuju građani koji, sva je prilika, treba da se ućutkaju kako se ne bi čulo drugačije mišljenje. Postavlja se pitanje šta su nadležne institucije uradile da procesuiraju sve one koji su tog dana neovlašteno napali građane, ranili ili teško povrijedili veliki broj ljudi, upotrijebili nedozvoljena sredstva prinude" naglašavaju u LPCG.

Kako dodaju, meta su ponovo danas slobodnomisleći građani koji nijesu dozvolili da se od Crne Gore napravi srednjovjekovni klerikalno-militaristički poligon.

"Liberalna partija boriće se protiv toga i ukazivati svuda na takvu demonstraciju sile, uz pomoć svojih međunarodnih partnera koji pomno prate demokratske procese u državi", poručuju u ovoj političkoj partiji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније