Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

13. 06. 2022. 12:18 >> 12:15

ADROVIĆ-MILER

Institucijama za socijalnu politiku podrška Austrije

Austrija u kontinuitetu pruža podršku crnogorskim institucijama koje su nadležne za socijalnu politiku i politiku tržišta rada i raduje me pozitivno iskustvo koje se tiče saradnje naše dvije države, kao i dva resora, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović prilikom susreta sa austrijskim ambasadorom u Crnoj Gori Karlom Milerom.

U okviru nadležnosti ministarstva, bilateralna saradnja između Crne Gore i Republike Austrije uređena je Sporazumom o socijalnom osiguranju koji je stupio na snagu od 1. juna 2011. godine, a čija je primjena od strane sagovornika ocijenjena kao uspješna.

Adrović je istakao da je primarni cilj Crne Gore pristupanje Evropskoj uniji i da je potrebno što prije preduzeti aktivnosti koje će rezultirati ispunjenjem završnih mjerila, kako bi Crna Gora postala dio Evropske unije.

„U ovom procesu podrška Austrije nam je posebno dragocjena. Dosadašnja saradnja Crne Gore i Republike Austrije nam je jako važna i mi težimo da je što više unaprijedimo, kroz konkretizaciju aktivnosti saradnje u budućem periodu“, kazao je ministar.

Ambasador Miler je izrazio zadovoljstvo saradnjom koju je do sada Republika Austrija ostvarila sa Crnom Gorom i saglasan je sa tim da se procesi ulaska Crne Gore u Evropsku uniju moraju ubrzati, te da će Austrija Crnoj Gori pružiti punu podršku u ostvarenju tog cilja.

Ocijenio je da je njegova glavna misija u Crnoj Gori upravo ta podrška i pružanje pomoći kako bi se proces ulaska u Evropsku uniju što prije realizovao.

„Austrija je uvijek bila za politiku proširenja i od pristupa Zapadnog Balkana će svi imati koristi“, istakao je ambasador.

Amabador je kazao da se ministarstva rada i socijalnog staranja u svim državama bore sa ekonomskim poteškoćama koje su izazvane krizom (pandemija Covid 19 i rat u Ukrajini), što uzrokuje probleme koji moraju biti riješeni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније