Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

09. 06. 2022. 15:28   >>  15:26 2

REAGOVANJE DCG

"Ibrahimović najavio revanšizam prema Demokratama"

Nakon što je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na današnjoj sjednici Vlade kazao da je u pojedinim kompanijama u posljednje vrijeme došlo  do enormnog povećanja broja zaposlenih koje nijesu pratile odgovarajuće analize realnih potreba, reagovala je Demokratska Crna Gora koja je ocijenila da je "Ibrahimovićev tobožnji vapaj za racionalizacijom, zasnovan na netačnim podacima i fabrikovanim činjenicama". 

"Da gospoda iz Bošnjačke stranke nijesu u dužem periodu bili koalicioni partner u višedecenijskoj vlasti koja je opustošila Crnu Goru, a njenu upravu učinila preglomaznom i “prenatrpanom”, i da sada nijesu dio nelegitimne Vlade i nelegitimne parlamentarne većine, onda bismo njihovo “primjećivanje značajnog rasta broja zaposlenih u privrednim društvima u državnom vlasništvu” doživjeli kao dobronamjernu kritiku. Ovako, Ibrahimovićev tobožnji vapaj za racionalizacijom, zasnovan na netačnim podacima i fabrikovanim činjenicama koje, samim tim, nisu činjenice, svako racionalan u Crnoj Gori će shvatiti kao tendenciozno hiperbolisanje u cilju skupljanja jeftinih političkih poena", navopdi se u saopštenju DCG.

Oni kažu da je ovo zahtjev surovim revanšizmom.

"Neki drugi bi, pak, rekli – čist populizam iz kojeg, prosto, izbija licemjerje. A mi ćemo reći – ovo je zahtjev za golim i surovim revanšizmom, što je bio jedan od uslova da mnogi konstituenti sadašnje prevarne većine uopšte uđu u taj nelegitimni aranžman. U suprotnom, postavlja se pitanje – kako će se namiriti? Eto, koliko je njima stalo do javnog i državnog interesa. Ne, gospodo. U pitanju su fotelje – i po dubini, i po širini, i po visini. Što se zaključuje na osnovu reakcije gospodina Ibrahimovića", saopteno je iz Demokrata.

Kako su dodali, "na nesreću gospodina Ibrahimovića mnogi se sjećaju da je upravo partija gospodina Ibrahimovića prednjačila u partijskom zapošljavanju u nekom ranijem dvodecenijskom periodu, i to sa kadrovima vrlo upitnih profesionalnih i obrazovnih referenci. Mnogi od njih stigli su da se nađu i na spisku od 3 178 novozaposlenih u periodu tehničkog mandata Vlade Duška Markovića, čiji su i oni članovi bili".

"Upravo je poslanik SNP-a, novog koalicionog partnera Bošnjačke stranke, kojoj nije smetao njen “civilizacijski” odnos prema Srebrenici i još mnogo toga što su na sva zvona zamjerali nekima drugima da uskoče u voz koji vuče nelegitimni premijer, postavio poslaničko pitanje tadašnjem premijeru Zdravku Krivokapiću i na njega dobio frapantan odgovor: u periodu od 31. avgusta do 30. novembra 2020. godine, došlo je do povećanja broja zaposlenih za pomenutih 3 178 lica na centralnom nivou. Osim toga, što može biti interesantno za gospodina Ibrahimovića, preduzeća u većinskom državnom vlasništvu samo u ovom periodu su objavila 46 oglasa za 98 izvršilaca", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako kažu Ibrahimović kao jedan od razloga zbog kojeg bi trebalo, kako on kaže, izvršiti racionalizaciju troškova za zaposlene navodi još uvijek prisutni COVID-19.

"Međutim, kada je u tehničkom periodu Vlade koju je preko svojih ministara činila i BS prosto buktila epidemija koronavirusa u Crnoj Gori, gospodin Ibrahimović nije smogao snage ni da glasa pusti. Naprotiv, učestvovao u dijeljenju pomenutih 3 178 novih radnih mjesta za samo 3 mjeseca. Zato, još jednom kažemo – kuknjava nas nije iznenadila, ali ne pokazuje brigu za budžet i javni interes, već zahtjev da se što prije krene u realizaciju dogovora – revanšizam samo i isključivo prema Demokratama. No, dobro, zapalo vas je još ovih par mjeseci, pa kad dođe opet nova vlast na čelu sa Demokratama, vidjećemo ko je gdje bio i šta je i kako radio. A to vrijeme se nezaustavljivo primiče", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније