Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

07. 06. 2022. 15:26 >> 15:27
2

DEMOKRATE

"Manjinska vlada poražena u Beranama"

Formiranjem vlasti u Beranama koje je započelo današnjim izborom Novice Obradovića za predsjednika Opštine prvi put od uvođenja višepartizma tom opštinom neće rukovoditi DPS ili SNP, saopštile su Demokrate.

Kako su saopštili, predsjedništvo Demokrata je na jutros održanoj 30. sjednici dalo saglasnost na Sporazum koji je pregovarački tim Demokrata Berane u sastavu Damjan Ćulafić, Novica Obradović i Božo Premović postigao u vezi formiranja vlasti u Opštini Berane.

”Saglasno pomenutom Sporazumu koji je verifikovalo Predsjedništvo Demokrata, funkcioner Demokrata, Novica Obradović biće i u narednom mandatu predsjednik Skupštine opštine, dok će prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine vršiti nosilac liste DF-a Vuko Todorović, a posljednje dvije godine nosilac liste Demokrata Damjan Ćulafić. Gospoda Ćulafić i Todorović će se rotirati i na poziciji potpredsjednika Opštine na po dvije godine, dok će drugi potpredsjednik Opštine biti funkcioner grupe građana “Berane sad”, poručuju iz Demokrata.

Predsjedništvo je, kako navode, još jednom izrazilo zadovoljstvo zbog odličnog izbornog rezultata Demokrata na lokalnim izborima u Beranama koji su potvrdili da građani prepoznaju i nagrađuju puteve političke dosljednosti i držanja date riječi, a kažnjavaju “puteve političke izdaje i neprincipijelnosti”.

“Manjinska vlada poražena je u opštini Berane i kažnjeni svi njeni akteri. Formiranjem vlasti u Beranama koje je započelo današnjim izborom Novice Obradovića za predsjednika Opštine prvi put od uvođenja višepartizma tom opštinom neće rukovoditi DPS ili SNP, odnosno pomenuti subjekti biće zajedno parlamentarna opozicija u narednom mandatu”, poručuju Demokrate.

Živković: Imamo stabilnu većinu od 19 odbornika koja će berane povesti putem napretka i prosperiteta

Nakon današnje konstitutivne sjednice SO Berane na kojoj je glasovima 19 odbornika nove većine u tom gradu Novica Obradović izabran za predsjednika Skupštine Opštine, nosilac liste Prave Crne Gore Milovan Živković izjavio da ta partija nije imala neke posebne zahtjeve, te da su sve vrijeme insistirali na dogovoru.

“Prava Crna Gora je čitavo ovo vrijeme bila konstruktivni faktor u pregovorima. Što se SNP-a tiče, Prava Crna Gora je i prije izbora i nakon izbora bila protiv toga da SNP treba da bude na vlasti, to je bio jedan od naših zahtjeva upućen našim biračima. Svaka parlamentarna stranka i na lokalnom i na državnom nivou treba, da bi politički sazrela, da bude i u vlasti i u opoziciji. Ako se ne pokaže kao dobra u vlasti  birači to trebaju da kazne. Ovaj put birači su SNP-u i DPS-u ukupno dali 16 mandata. To nije dovoljno za formiranje vlasti. Ja im želim da budu konstruktivna opozicija i više sreće naredni put”, poručio je Živković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније