Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

03. 06. 2022. 13:05 >> 13:03

TASULAS - ĐUROVIĆ

Crna Gora u pregovorima ispunila najveći dio obaveza

Crna Gora je ispunila najveći dio obaveza tokom pregovora o pristupanju Evropskoj uniji (EU), ocijenio je predsjednik parlamenta Grčke Konstantin Tasulas, dodajući da je uvjeren da će taj proces biti do kraja uspješan.

Predsjednica crnogorskog parlamenta Danijela Đurović razgovarala je sa Tasulasom u Atini, gdje je učestvovala na godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PS SEECP).

"Ističući zadovoljstvo što ima priliku da u ime Skupštine Crne Gore preuzme predsjedavanje od zemlje članice EU, Đurović je naglasila je da je naša država dobila jednogodišnji mandat i izazovan zadatak da pokuša da bude jednako uspješan i dobar domaćin kao što je to bila Grčka", saopšteno je iz parlamenta.

Tasulas je, kako se navodi, istakao da je jasno da građani država učesnica SEECP od svojih lidera očekuju saradnju, međusobno razumijevanje, napredak i mir u regionu, da su to ciljevi za koje se iskreno zalažu i Grčka i Crna Gora.

"Tasulas je iskazao želju i očekivanje da će Crna Gora u najkraćem roku završiti proces pristupanja EU, naglašavajući da je uvjeren da će on biti do kraja uspješan jer je Crna Gora tokom pregovora obavila najveći dio svojih obaveza", kaže se u saopštenju.

Đurović je kazala da izazovna vremena, izazvana agresijom Rusije na Ukrajinu, i nadolazeća kriza upozoravaju da su jedinstvo i solidarnost, posebno među članicama SEECP, potrebniji više nego ikad.

"Crna Gora će tokom svog mandata uraditi sve da probudi duh solidarnosti i jedinstva među učesnicama ovog regionalnog foruma", rekla je Đurović.

Ona je uputila zvaničan poziv predsjedniku parlamenta Grčke da posjeti Crnu Goru, što je Tasulas, kako se navodi, sa zadovoljstvom prihvatio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније