Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

02. 06. 2022. 17:47   >>  17:45

KRIVOKAPIĆ - GRUBIŠIĆ

Bilateralno rješenje otvorenih pitanja zalog za budućnost CG i Hrvatske

Bilateralni način riješavanja otvorenih pitanja predstavljalo bi zalog za buduće odnose Crne Gore i Hrvatske, ocijenili su ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić i ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem.

Kako je saopšteno iz MVP-a, zajednički je izraženo zadovoljstvo uspješnom posjetom hrvatskog ministra vanjskih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana Crnoj Gori, uz ocjenu da dvije države nastavljaju intenzivan politički dijalog kroz organizaciju posjeta na najvišem nivou.

Ukazano je na raspoloženje evropskih partnera prema politici proširenja, kao i važnost ubrzanja procesa pregovora, pri čemu je iskazana politička i ekspertska pomoć Hrvatske na putu ka EU.

"U domenu bilateralne saradnje, bilo je riječi o projektima u energetici, te mogućnostima da dvije države formiraju strateško partnerstvo. Sagovornici su ocijenili da bi bilateralni način riješavanja otvorenih pitanja predstavljalo zalog za buduće odnose Crne Gore i Hrvatske", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније