Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R. [ Mina ]

31. 05. 2022. 20:49 >> 20:45

IBRAHIMOVIĆ

Evropska agenda i politička stabilnost prioriteti učešća u Vladi

Evropska agenda, politička stabilnost i ekonomski razvoj prioriteti su učešća Bošnjačke stranke (BS) u novoj Vladi, poručio je lider te partije i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović.

On je, u obraćanju Kongresu Evropske narodne partije (EPP), naveo da će BS posvećeno i odgovorno raditi na evropskoj agendi Vlade, reformama u društvu i dijalogu.

“Kroz resore koje pokrivamo, posebnu pažnju ćemo posvetiti ekonomskom razvoju, korištenju energetskih resursa, saobraćajnoj infrastrukturi i regionalnom razvoju, otvaranju novih održivih radnih mjesta u privredi, kao i pomoći socijalno ugroženima i osobama sa invaliditetom”, kazao je Ibrahimović.

On je, kako je saopšteno iz BS-a, naveo da je ta partija pokazala izuzetan koalicioni kapacitet.

Ibrahimović je dodao da će i dalje širiti polje podrške, uz jačanje političkog dijaloga.

“Za nas evropska agenda nema alternativu”, istakao je Ibrahimović.

On je ocijenio da prošla vlada nije opravdala povjerenje na putu evropskih integracija.

“U cilju ubrzanja evropskih procesa, mi ćemo podržati sve zakone i rješenja koja se mogu donijeti u parlamentu, s ciljem jačanja demokratskih institucija, borbe protiv kriminala i korupcije i ispunjavanja mjerila iz poglavlja 23 i 24”, naglasio je Ibrahimović.

On je rekao da je manjinska vlada izvorna ideja BS-a, koju je ta stranka ponudila nakon parlamentarnih izbora.

“Kroz stvaranje manjinske vlade, pokazali smo da umijemo zbližavati različite polove politike u Crnoj Gori, na zajedničkom proevropskom i multietničkom putu”, kazao je Ibrahimović.

On je rekao da stradanja nedužnih ljudi i rat u Ukrajini upozoravaju da se mora poslati snažna poruka podrške ukrajinskom narodu, koji je izložen agresiji.

“Smatramo da je to opomena i svima nama, posebno na Zapadnom Balkanu, da moramo što više ubrzati proces pridruživanja Evropskoj uniji (EU)”, rekao je Ibrahimović.

On je kazao da jačanje evropskih procesa i zapadne orijentacije smanjuje uticaj drugih ideologija, koje mogu destabilizovati region.

“Zato tražimo vašu podršku da jačamo demokratski kapacitet koji će osnažiti politički dijalog i reforme u Crnoj Gori i ubrzati njen put ka EU”, zaključio je Ibrahimović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније