Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

28. 05. 2022. 14:05 >> 14:03
4

BORIS MURATOVIĆ

"U Rudniku uglja kadrovi imenovani po partijskoj pripadnosti"

Član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Boris Muratović tvrdi da je Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja "izmjenama menadžerskih ugovora i Statuta koje se odnose na menadžerski tim koji upravlja ovim državnim preduzećem, a po kojima bi i nakon njihovog razrješenja naredne dvije godine nastavili da primaju 75 odstio od svoje plate, pokazao je kako su im lične privilegije na prvom mjestu".

Prema njegovim riječima, Odbor direktora Rudnika uglja, dominantno čine aktivisti DF i Demokrata.

"Oni su na tim funkcijama pozicionirani na osnovu svoje partijske pripadnosti. Naravno da prethodnoj vlasti koja ih je imenovala, uslovi nijesu bili znanje, kompetencije i stručnost, već je uslov svih uslova bio posjedovanje članske karte ove dvije partije koje su tvorile prethodnu vlast i čiji partijski kadrovi su preplavili rukovodeća mjesta državnih preduzeća. Takvim uhljebljavanjima brojna državna preduzeća su doživjela svoju devastaciju i posrnuće, a upravo je Rudnik uglja jedno od primjera sistematskog urušavanja. Ne treba ni ukazivati koju važnost i značaj za Pljevlja on ima jer predstavlja lokomotivu razvoja i opstanka, ali i oslonac ove opština i egzistencije brojnih građana", tvrdi Muratović.

On je ustvrdio da ovi kadrovi razaraju nnekadašnjeg privrednog giganta.

"Ovo posljednje u nizu besramnih namještanja i obezbjeđivanja basnoslovnih primanja i nakon prestanka radnog angažmana menadžmenta Rudnika uglja samo je još jedno u nizu pohlepe raznih uhljeba koji su time što su nečiji rođaci, prijatelji, partijski aktivisti, a svjesni svog odlaska sa političke scene, grabe što je više i brže moguće, došli u priliku da razore nekada privrednog gigata. Upravo zbog ove činjenice aktuelna vlast mora imati poseban senzibilitet da se ljudima bez i jedne preporuke i reference ne smije dodijeliti da obavljaju odgovorne funkcije, već takva mjesta moraju pokrivati odgovorni profesionalci dokazani u svojoj struci", zaključio je Muratović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније