Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

28. 05. 2022. 11:18 >> 11:33

DPS ULCINJ

"Novoformirana koalicija nastavlja pravnu hajdučiju i kršenje propisa"

Iz ulcinjskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) kazali su da novoformirana koalicija u toj opštini "nastavlja pravnu hajdučiju" i, kako tvrde, kršenje propisa.

"Nakon početka konstitutivne sjednice Skupštine opštine Ulcinj, i svojevrsnog pokušaja pravnog nasilja da se kršenjem procedura na nezakonit način izaberu predsjednici SO Ulcinj i Opštine Ulcinj, jučerašnjim novim činjenjima novoformirana koalicija nastavila je u pokušaju pravne hajdučije i kršenja propisa - naravno, opet nezakonito pa samim tim i bezuspješno".

"Naime, u želji da se nastavi sjednica bez pripreme za glasanje, bez održavanja konsultacija sa klubovima odbornika, i bez zakonom propisanog predsjedavajućeg sjednicom, oni koji plediraju da budu čelnici naše opštine pokazaju grubo nepoznavanje zakonskih procedura i propisa. Time su grubo kršeći Poslovnik o radu Skupštine iskazali i elementarno nepoznavanje pozitivno pravnih normi", saopštili su iz ulcinjskog DPS-a.

Kazali su da uopšte nijesu iznenađeni takvim "pokušajem bahatog ponašanja" od strane onih koji su "vršili neviđenu policijsku represiju i brutalnu zloupotrebu državnih resursa" za vrijeme predizborne kampanje i tokom glasanja, kao i onih koji su formiranjem koalicije sa takvim partnerima "iznevjerili izbornu volju građana, i sami postali sudjelnici u takvoj represiji".

"Ovakvo postupanje neznavene i (ne)principijelno 'sklepane' koalicije predstavlja samo još jedno kršenje zakona u nizu i nastavak narušavanja pravnog poretka i Demokratska partija socijalista kao odgovoran subjekat podnijeće krivične prijave protiv svih onih, pa i pojedinih državnih službenika, koji su se drznuli da shodno interesima pojedinih partija, zloupotrijebe službeni položaj i prekorače ovlašćenja i pokušaju da suspenduju zakon", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније