Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

25. 05. 2022. 12:36   >>  20:08

KNEŽEVIĆ O OPŠTINI

"Sve ostaje isto, osim što Zećani neće moći da glasaju"

Poslanik Demokratskog fronta i lider DNP-a Milan Knežević kazao je da je predlog da Zeta bude samostalna opština nastao samo da bi se Zećani spriječili da glasaju na izboru za gradonačelnika Podgorice i tako smanji poraz Ivana Vukovića. Takođe, smatra da je razlog i to da se spriječi njegova kandidatura za prvog čovjeka Podgorice. Ukoliko se bude insistiralo na tom rješenju, znajući mještane Zete, kazao je da će biti blokiran putevi prema moru.

Kako je kazao, prema predlogu DPS-a, budućoj opštini Zeta ne bi pripala ni zona oko KAP-a, KIPS-a, Plantaža, NP Skadarsko jezero i aerodrom u Golubovcima.

„U ovom trenutku ni DPS ni potpisnici ne znaju koja teritorija pripada Zeti“, kazao je on.

Posebno ističe i dio predloga u kom piše da će do obrazovanja lokalne uprave poslove obavljati organi lokalne uprave Golubovci.

„Sve ostaje isto, GO  Golubovci u okviru Glavmog grada, osim što građani Zete neće moći da se izjašnjavaju o izboru gradonačelnika“, kazao je on. .

Zeta će, kako se navodi u predlogu, ostati samo Opština na papiru, a finansiraće se iz budžeta Glavnog grada, dodaje Knežević.

„Ovo govori da se DPS uplašio poraza u Zeti. Neko se odlučio da na papiru napravi tzv. opština Zeta koja neće imati svoje prihode i koju će finansirati Ivan Vuković“, dodao je on.

Isključivanjem Zećana iz izbora, smatra Knežević, DPS samo pokušava da umanji poraz.

„Jer se ovako dolazi do zaključka, u Zeti će ostati samo dva semafora u Anovima koje gase  tokom sezone u centru Zete koji liči na Marijupolj trenutno“, kazao je on.  

On je DPS-u i ostalim partijama koje su potpisale inicijativu dao ponudu ukoliko se, kako je rekao plaše njegove kandidature za gradonačelnika.

„Da mi kažu nemoj da se kandiduješ, Zeta će dobiti samostalnu opštinu, biće joj vraćeno 9.000 hektara i aerodrom u Golubovcima i ja pristajem“, kazao je on.

On je saopštio da ovo neće proći i da će, ako prođe ovaj „horor prijedlog“, Zećani će blokirati put prema moru.

„Pa neka turisti idu preko Belvedera ako ih pusti Draginja ili preko Adžić krivine ako ih pusti Joković“, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније