Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V./Đeka Đonaj, Radio CG ]

22. 05. 2022. 20:01   >>  21:01 9

DOGOVORENO SINOĆ

Lista "Za novi početak" i "Forca" potpisali sporazum o vlasti u Ulcinju

Predstavnici lista "Za novi početak" i Nova demokratska snaga "Forca" potpisali su sporazum o formiranju nove vlasti u Ulcinju. Kako su rekli, to je sporazum za časni, novi i pravi početak Ulcinja.

Po saopštenju za javnost koalicije “Za novi početak” i Nove demokratske snage Forca, dogovorili su u nedjelju koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Opštini Ulcinj u naredne četiri godine.

"Ovaj sporazum su u ime političkih subjekata nove vlasti potpisali Omer Bajraktari i Genci Nimanbegu. Uvjereni smo da će ovaj savez označiti početak ekonomskog, socijalnog, infrastrukturnog i svakog drugog preporoda za opštinu Ulcinj, i nastavak realizacije projekata koji su obilježili političku borbu partnera i to: kompletiranje studija o luci i univerzitetu u Ulcinju koje su uvršteni u Budžet Crne Gore, izgradnja novih hotelskih kapaciteta ekskluzivne kategorije, izgradnja mosta na Bojani i stvaranje uslova za plovnost Bojane, nastavak revitalizacije Starog grada i urbanog preporoda čitave opštine", piše u saopštenju.

Kako su rekli, znaju da je "naša odgovornost ogromna". 

"Ali smo sigurni da ćemo uz zajedničke ideje, vizije i posvećenost, te podršku Vlade i poslanika u Skupštini Crne Gore, uspjeti da u narednom četvorogodišnjem mandatu Ulcinj postane mnogo ljepše mjesto za život svih naših građana/ki. Pozivamo stranke koje su u opoziciji na lokalnom nivou da zajedno radimo, jer je Ulcinj svih nas. Prema odredbama ovog sporazuma, prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine Ulcinj obavljaće predstavnik koalicije "Za novi početak“, a potom predstavnik Force. Skupštinom opštine Ulcinj će u prve dvije godine predsjedavati predstavnik Force, dok će predstavnik koalicije "Za novi početak“ njome predsjedavati u preostale dvije godine mandata skupštinskog saziva", navedeno je u saopštenju. 

Prema dogovoru, nosilac izborne liste "Za novi početak" i čelnik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Omer Bajraktari biće novi predsjednik Opštine Ulcinj.

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine opštine Ulcinj zakazana je za 25. maj.

Odlazeći predsjednik opštine Aleksandar Dabović rekao je da će se sve znati nakon konstitutivne sjednice. 

"Nadam se da će do tada političke partije naći zajednički jezik i postići dogovor", kazao je Dabović. 

Saubih Mehmeti iz Demokratskog saveza Albanaca kaže da se Forca nije ni pojavila sinoć na sastanku koji je sama inicirala. 

"Očekivali smo kao krajnji ishod dogovor između Force i Albanske koalicije. Forca je izgleda prije toga dogovorila vlast sa širom koalicijom, u kojoj je URA", kazao je Mehmeti. 

Čelnik DUA Mehmet Zenka kazao je da su "izgleda veliki interesi u pitanju, a vrijeme će pokazati". 

Na Tviteru, predsjednik kluba poslanika Crno na bijelo i funkcioner URA Miloš Konatar kazao je da Ulcinjani dobijaju izuzetnog čovjeka na mjestu predsjednika opštine. 

Prilog Nena Drašković, Radio CG 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније