Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G.

18. 05. 2022. 19:22 >> 19:21

ADROVIĆ U MAROKU

Tržište rada prilagoditi smjernicama EU

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović danas se sastao sa komesarom Evropske komisije za zapošljavanje i socijalnu politiku Nikolasom Šmitom, ministrom rada Kraljevine Maroka Jounesom Sekourijem, direktorom Evropske fondacije za obuku Havijerom Mateuom i drugim visokim zvaničnicima, navodi se u saopštenju Vlade.

Adrović je  naveo da bi dobro osmišljenje politike zapošljavanja trebalo da odgovori na izazove još uvijek tranzicionih procesa u Crnoj Gori, posljedicama na tržištu rada uzrokovanih krizom COVID-19, strukturnim izazovima koji se ogledaju u niskoj aktivnosti i zaposlenosti, regionalnom neskladu, te smanjenju visoke stope nezaposlenosti, suzbijanju sive ekonomije i neprijavljenog rada, kao i jačanje socijalne dimenzije i usklađivanja reformi tržišta rada i sistema socijalne zaštite, sa ciljem da niko ne bude zapostavljen.

Dodao je da u tom pravcu, posebno značajna finansijska podrška koju Evropska komisija pruža kroz pretpristupne fondove.

Adrović je izrazio zadovoljstvo što su predstavnici Crne Gore aktivno učestvovali na izradi Deklaracije koja je danas usvojena.

„U tom kontekstu, za prioritete koji su prepoznati Deklaracijom Crna Gora već preduzima značajne aktivnosti, među kojima su uvođenje programa Garancija za mlade, kreiranje posebnih programa podrške za žene, uspostavljanje socijalnog preduzetništva i druge“ istakao je Adrović.

On je iskazao uvjerenje da će Deklaracija dati snažnu podršku za jačanje saradnje u okviru Unije za Mediteran u pravcu unaprijeđenja zajedničkog tržišta rada, zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније