Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

15. 05. 2022. 11:21 >> 11:19
6

DPS SAOPŠTIO

"Direktoru koji kliče ruskoj agresiji nije mjesto u prosvjeti"

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je direktor danilovgradske Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” Miloje Aranitović prisustvovao, kako su kazali, "sramnom skupu podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu".

Iz ove partije napominju kako prosvjeta resor koji je "klero-nacionalistička vlada urnisala, pokušavajući revanšizmom da indoktrinira najsenzibilnije slojeve ovog društva, djecu i omladinu".

"Kakvog je profila kadar koji je prethodna vlada postavila najbolje svjedoči primjer direktora danilovgradske Gimnazije 'Petar I Petrović Njegoš' Miloja Aranitovića, koji je bio jedan od učesnika sramnog skupa podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu?! Ovaj skandalozan potez direktora gimnazije, pokazatelj je kakvi nedostojni ekstremisti su imenovani na rukovodeće pozicije u školama, nakon protivzakonite čistke i revanšizma sprovedenog od strane bivše ministarke Vesne Bratić", kazali su iz DPS-a.

Aranitović je, kako su saopštili, učestvovao "na skaradnom skupu povampirenog nacionalizma, na kojem se klicalo ubijanju i protjerivanju nedužnih civila, na kome se negirao suverenitet druge države a američki predsjednik prostački vrijeđao".

"Dakle, to je taj sistem vrijednosti koji baštini osoba koja bi trebalo da vaspitava našu djecu?! Na stranu i nestručnost i ostrašćenost i klasično neznanje koji su zaštitni znaci brojnih direktora škola kojima je funkcija stigla kao nagrada za učešće u litijama, ali ovakvi ljudi svakako niti smiju niti mogu voditi obrazovne institucije Crne Gore. Osobi izopačenog sistema vrijednosti koja slavi agresiju na suverenu državu i nema empatije za žrtve, nije mjesto na čelu gimnazije a ni u prosvjeti", saopštio je DPS.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније