Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

L.V.

13. 05. 2022. 11:29 >> 11:28
1

POHVALIO INOVACIJE

Klarić sa Gulijevim: OEBS pouzdan partner Skupštine Crne Gore

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se sa specijalnim predstavnikom za Jugoistočnu Evropu i potpredsjednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a Azajem Gulijevim.

Klarić i Gulijev su u pratnji šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag i službenika Misije Serifa Abdilia, Roberta Ferraria i Karen Gainer obišli reprezentativne skupštinske salone i sale, Plenarnu salu, a posjeta je bila i prilika da specijalni predstavnik upozna rad edukativnog programa Demokratske radionice „Barbara Pramer”, koji crnogorski parlament realizuje u cilju podsticanja interesovanja djece i mladih za politiku i demokratske procese.

Ukazujući na značaj kontinuirane partnerske saradnje, koju Skupština Crne Gore ostvaruje sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, generalni sekretar Klarić je istakao da je upravo jedan od prioriteta 27. skupštinskog saziva, podizanje transparentnosti i javnosti rada parlamenta, realizovan uz svesrdnu podršku Misije. Kako je podsjetio donacijom vrijedne opreme, omogućen je direktan prenos sjednica skupštinskih tijela na Parlamentarnom kanalu, kao i internet stranici Skupštine.

Prepozajući Misiju OEBS-a u Crnoj Gori kao ključnog strateškog partnera crnogorskog parlamenta, generalni sekretar je izrazio očekivanje i uvjerenje da će OEBS nastaviti da pruža podršku Skupštini u daljoj realizaciji planiranih projekata.

Klarić je upoznajući goste sa najznačajnijim aktivnostima i projektima koji su realizovani tokom rada aktuelnog skupštinskog saziva, podsjetio i na inovativna rješenja koja je predvidio Poslovnik, te naglasio da na početku svih uspješno realizovanih zamisli stoji rad sa mladima, i obaveza da upravo njima bude na pravi način, primjerom, prenijeta suština parlamentarizma i demokratije.

Specijalni predstavnik Gulijev je ponovio da je OEBS pouzdan partner Skupštine Crne Gore, te istakao da kvalitetna saradnja najvišeg zakonodavnog doma i institucija OEBS-a, počivajući na kontinuitetu i oslonjena na dinamične odnose sa službom Generalnog sekretara, ima perspektivu daljeg razvoja i intenziviranja.

Gulijev je, pohvalivši inovacije koje su obilježile rad 27. saziva Skupštine Crne Gore, istakao da je evidentan značajan napredak u svim sferama djelovanja, čemu, kako je naveo, svjedoče ostvareni rezultati.

U razgovoru sa polaznicima Demokratskih radionica, Gulijev je poručio da ima jedinstvenu priliku da već danas razgovara sa nekim budućim, potencijalnim visokim zvaničnicima, i naglasio da je privilegija razmjena znanja sa mladim ljudima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније