Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

11. 05. 2022. 17:24 >> 17:22

KONJEVIĆ - RAJNKE

Nastavak intenzivne saradnje Crne Gore i SAD

Posvećenost demokratskim vrijednostima i nastavak intenzivne saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama koja će unaprijediti odbrambeni i bezbjednosni sistem Cne Gore, a samim tim i doprinijeti održanju regionalnog mira i stabilnosti, bila je ključna tema današnjeg sastanka potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Raška Konjevića i ambasadorke SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je saopšteno, Konjević je istakao da „ostajemo posvećeni izgradnji Crne Gore koja je suštinski građanska, sekularno orijentisana i zasnovana na ključnoj vrijednosti, a to je multietničko i multikulturalno društvo“.

Govoreći o prioritetnim aktivnostima Ministarstva odbrane u narednom periodu, izdvojio je potrebu nastavka modernizacije Vojske Crne Gore u cilju održavanja njene borbene gotovosti, nastavak učešća u međunarodnim misijama i operacijama, kao i ispunjavanje aktivnosti iz NATO agende.

"Ambasadorka Rajnke je čestitala ministru Konjeviću na preuzimanju novih dužnosti i naglasila da SAD ostaje pouzdan saveznik Crnoj Gori, ističući da će pružiti bezrezervnu podršku u nastojanjima Ministarstva odbrane da unaprijedi sposobnosti Vojske Crne Gore", naveli su iz Ministarstva odbrane.

Rajnke je da je saradnja sa Ministarstvom odbrane Crne Gore u različitim oblastima veoma sadržajna i da će se u narednom periodu sagledati modaliteti za njeno dalje unapređenje.

"Tokom sastanka zaključeno je da će se kroz intenzivne bilateralne kontakte i realizaciju dogovorenih planova saradnje raditi na snaženju odbrambeno-vojnih i ukupnih prijateljskih i partnerskih odnosa dvije države", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније