Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

07. 05. 2022. 19:40   >>  19:41 19

"SRBIJA BRATSKA DRŽAVA"

SNP: Krivokapićevu izjavu shvatićemo kao diplomatski gaf

Iz Socijalistička narodna partija (SNP) su kazali da je neprihvatljivo da se, sa pozicije ministra spoljnih poslova, ispoljava lični animozitet prema Srbiji, posebno ako se svi suštinski zalažemo za poštovanje različitosti i pomirenje u Crnoj Gori.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić juče je, govoreći o odnosu sa Srbijom, rekao da su "uvijek teški, ali prioritetni", dodajući da očekuje da će Srbija "sazrijevati u spoljnoj politici."

"Kad su spoljni odnosi u pitanju, stav SNP je jasan - Srbija je naša bratska država sa kojom želimo da gradimo što kvalitetnije odnose na zadovoljstvo građana obije države", saopštila je Slađana Kaluđerović, članica Predsjedništva SNP-a.

Ona je kazala da je izjava Ranka Krivokapića kontradiktorna i da će je shvatiti kao diplomatski gaf.

"Ako ministar spoljnih poslova zaista smatra da su odnosi Crne Gore i Srbije prioritetni, kako sam kaže, onda se ne šalje negativna poruka. Od nekog ko je imao iskustvo na visokim funkcijama, a uz to obavlja funkciju ministra spoljnih poslova, očekuje se da daje promišljenije izjave i da poštuje osjećanja svih u Crnoj Gori. Da ne bude i poslije Krivokapića, Krivokapić, kad su odnosi sa Srbijom u pitanju", poručuje Kaluđerović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније