Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

07. 05. 2022. 10:37 >> 10:38
51

VUČUROVIĆ

Krivokapić nastavlja sa antisrpstvom, SNP da se izjasni

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović smatra da je novi ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić iskoristio prvu priliku da pokaže da će spoljna politika Crne Gore nastaviti da ide putem političkih sukoba sa Srbijom, a najavio je, kako smatra Vučurović, i diskriminaciju prilikom izbora ambasadora. On je pozvao SNP da se izjasni o Krivokapićevim stavovima.

“Nije prošlo ni dvadeset dana od formiranja manjinske vlade, a ona je pokazala da će joj glavna smjernica u spoljnoj politici biti konfrontacija sa Srbijom i srpskim narodom. To je bilo očekivano odmah nakon saznanja da će lider montenegrinske antisrpske politike Ranko Krivokapić pokrivati funkciju ministra vanjskih poslova”, kazao je Vučurović.

Smatra da je Krivokapić iskoristio prvu priliku da pokaže da će spoljna politika Crne Gore nastaviti da ide putem političkih sukoba sa Srbijom.

“Najavio je i diskriminaciju prilikom izbora ambasadora koji će isključivo biti birani po tome koliko su spremni da služe ideologiji Ranka Krivokapića, odnosno njegovog politickog prethodnika Sekule Drljevića. Kako sada smiješno i tragikomično zvuče, ranije saopstene priče Dritana Abazovića da će to biti vlada pomirenja”, kazao je on.

O kakvom je pomirenju riječ, kaže Vučurović, najbolje svjedoče stavovi Ranka Krivokapića.

“Naravno, ništa bolje odnose sa Srbijom nije zelio ni kabinet Zdravka Krivokapića koji nije bio izabran glasovima DPS i SDP kao Abazoviceva vlada”, kazala je ona.

Smatra da nema nikakve sumnje da će povratak Ranka Krivokapića u politiku, i to na ovako važnu funkciju označiti radikalizaciju prilika u CG.

“Povećanje međunacionalnih tenzija, pokušaj da se oživi politika diskriminacije i progona srpskog naroda i SPC.

A sto se tice Srbije i njenog predsjednik Aleksandra Vucica, oni su mnogo puta pokazali da žele najbolju saradnju i partnerstvo sa Crnom Gorom”, kazao je Vučurović.

U konačnom, smatra da Ranko Krivokapić pokazuje pravo lice družine okupljene u novom kabinetu.

“Bilo bi veoma važno da čujemo sta o ovim stavovima ima da kažu oni koji su na izborima bili zajedno s nama na izbornoj listi, a sada zajedno s Krivokapicem vode unutrašnju i spoljnu politiku ove zemlje. Pozivamo ih da se čuje njihov glas i da nam javno saopšte sta misle o ovome što i u njihovo ime saopštava Ranko Krivokapič” zaključio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније