Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

28. 04. 2022. 12:17   >>  12:19 1

DANILOVIĆ

"Odgađanje izbora najgrublje gaženje Ustava"

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović smatra da je odgađanje lokalnih izbora najgrublje gaženje Ustava i Zakona o izboru odbornika i poslanika za čiju izmjenu je potrebno dvije trećine u Skupštini.

U skupštinsku proceduru danas bi trebalo da bude uvršten prijedlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima bi izbori u Podgorici i 13 opština bili odgođeni za kraj oktobra.

”Đukanović rascjepkano i na mjericu raspisuje lokalne izbore?

Ovo treba da bude evropska većina i "evropska vlada"? Jasno vam je sve.  Deset partija koje imaju 49 poslanika ne želi lokalne izbore, niti smiju da izađu na njih.  Odlažu ih kao da se radi o uobičajnoj stvari, a po srijedi je najgrublje gaženje Ustava i Zakona o izboru odbornika i poslanika za čiju izmjenu je potrebno dvije trećine u Skupštini”, kazao je Danilović.
On pita da li će nova Vlada prolongirati i predsjedničke izbore na par godina?

“Kako sad premještati lokalne izbore i produžavati mandat odbornicima i predsjednicima opština najmanje do kraja oktobra kada su ljudi obećali popis za jesen? Za koju jesen? Za istu onu u kojoj se potpiše i Temeljni ugovor sa SPC, zar ne?”, zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније