Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Mina ]

27. 04. 2022. 18:03 >> 18:05

SASTANAK SA TIMONIJEOM

Bošnjak: Politički akteri djelovanje da podrede miru

Mir i stabilnost nemaju cijenu i svi politički akteri u Crnoj Gori treba djelovanje da podrede tome, kazala je potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak.

Iz Skupštine je saopšteno da se Bošnjak danas sastala sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori, Kristijanom Timonijeom i razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, u svjetlu izbora nove vlade, kao i uticaja globalnih dešavanja prvenstveno agresije Rusije na Ukrajinu.

„Bošnjak je istakla da mir i stabilnost nemaju cijenu, i da svi politički akteri u Crnoj Gori treba da svoje djelovanje podrede tome, da budu konstruktivni i da ne dozvole da ove produbljene vještački izazvane podjele i tenzije, nadvladaju razum“, kaže se u saopštenju.

Ona je kazala da integracije i ubrzani put Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) moraju biti prioritet.

A nažalost, prema riječima Bošnjak, nemila ratna dešavanja na tlu Evrope otvaraju šansu za brži pristup, ali naravno ne po svaku cijenu, jer kriterijumi se moraju ispuniti i toga treba biti svjestan.

Ona je, kako je saopšteno, čestitala francuskom narodu na pametnom izboru na predsjedničkim izborima, dodajući da se nada da će predsjednik Francuske Emanuel Makron imati sluha za ubrzanu integraciju Balkana u EU.

Navodi se da je Timonije obavijestio o aktivnostima koje Francuska, kao predsjedavajuća EU ima u planu.

On je istakao konferenciju na najvišem nivou u Parizu najavljanu za jun, gdje će glavne teme biti zelene politike i zaštita životne sredine, energetska kriza i uključivanje mladih u politike Unije, a daće se akcenat i rodnoj ravnopravnosti kao važnom faktoru.

„Timonije je pohvalio rad Ženskog kluba Skupštine Crne Gore i najavio želju za intenzivnijom saradnjom, što će uskoro biti konkretizovano kroz predlog projekata koji će se zajednički realizovati“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da treba poslati poruku da je u svim izazovima pred kojima je Crna Gora vrlo važno da prevlada razum i državnička mudrost i odgovornost.

„Istakli su da su različita mišljenja poželjna i legitimna, ali da po pitanju značaja stabilnosti i mira treba svi da imaju jedinstven stav, i da se zajedno učini sve na ispunjavanju kriterijuma za ulazak u EU, jer to je put koji sve aktere političkog života u Crnoj Gori spaja“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније