Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

21. 04. 2022. 19:47 >> 19:49
10

PREDSJEDNIŠTVO PRIHVATILO SPORAZUM

SDP potvrdio: Konjević i Krivokapić u novoj vladi

Predsjedništvo SDP-a prihvatilo je Sporazum o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima 43. Vlade čme je usvojena odluka o učešću partije u manjinskoj Vladi, saopšteno je iz te partije. Predstavnici SDP u manjinskoj Vladi će biti predsjednik Raško Konjević, na funkciji potpredsjednika Vlade za politički sistem i ministra odbrane i počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić, na funkciji ministra vanjskih poslova.

Kako se navodi, konstatovano je da je Sporazum utemeljen na vrijednostima Ustava, evropske i euroatlantske politike, građanske i sekularne države, koje vrijednosti su i konstanta političkog djelovanja SDP-a od osnivanja partije prije više od tri decenije.

"SDP će se u manjinskoj Vladi, kao što je to uspješno radio tokom cjelokupnog političkog djelovanja, beskompromisno i nepokolebljivo zalagati za ideju evropske i građanske Crne Gore i daljeg snaženja prozapadnog kursa", piše u saoštenju.

Saopšteno je da je SDP svojim djelovanjem u vlasti do 2016. godine značajno doprinio ostvarivanju strateških istorijskih ciljeva nezavisne Crne Gore, članice NATO i države na putu ka EU koja je i Ustavom iz 2007. godine snažno identitetski i državotvorno utemeljena.

"SDP će na isti način svojim djelovanjem u manjinskoj Vladi snažno raditi na ostvarivanju svojih programskih politika koje su sidro stabilnosti i garancija vječnog trajanja Crne Gore", poručuju iz te partije.

Ključni ciljevi manjinske Vlade, kako se navodi, biti ponovno pokretanje procesa EU integracija, deblokada svih institucija, posebno onih u oblasti pravosuđa, ekonomsko-socijalni razvoj, izborna reforma, reforma bezbjednosno-obavještajnog sektora, kao i preispitivanje svih nezakonitih i spornih odluka prethodne Vlade.

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Crne Gore verifikovao je odluke Predsjedništva partije.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније