Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

19. 04. 2022. 14:11 >> 14:13
2

KALUĐERSKI LAZ

BS: Dati punu podršku efikasnoj istrazi ratnog zločina

Povodom 23 godine od ratnog zločina u Kaluđerskom lazu Bošnjačka stranka još jednom je pozvala sve političke aktere u Crnoj Gori, da daju punu političku podršku nadležnim državnim organima, da pojačaju napore u cilju sproveđenja efikasne istrage u vezi sa tim ratnim zločinom, da krivično gone, sude i kazne vinovnike ovog zločina.

"Povodom 23 godine od ratnog zločina u Kaluđerskom lazu, u kojem su od strane pripadnika Vojske Jugoslavije, bez ikakvog povoda ubijeni civili albanske nacionalnosti, a među kojima je bilo djece, žena i staraca koji su, bježeći od rata na Kosovu, utočište potražili u Crnoj Gori, prilika je da iskažemo pijetet i prisjetimo se žrtava tog zločina", poručuju iz BS.

Država Crna Gora, kako poručuju iz BS, mora u slučaju Kaluđerskog laza, kao i u ostalim sličnim slučajevima, pokazati punu odgovornost i posvećenost, da kroz efikasnu istragu, procesuiranje ratnih zločina i borbu protiv prakse nekažnjivosti za ratne zločine pokaže da je spremna da kroz proces suočavanja sa prošlošću učini još jedan korak prema boljoj, pravednijoj i prosperitetnijoj budućnosti.

"Suočavanje sa prošlošću kroz krivično gonjenje i kažnjavanje počinilaca zločina i podizanje svijesti o neprihvatljivosti takvih nedjela, predstavljaju ključne mehanizme za prevenciju novih zločina, kao preduslova za stvaranje prosperitetnog društva”, zaključuje se u saopštenju BS.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније