Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

08. 04. 2022. 10:37   >>  10:38

OBJAVLJENI SPISKOVI

U Plužinama i na Žabljaku 70-ak birača manje

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je spiskove birača u Plužinama i Žabljaku, po kom je 6. aprila upisano nešto 70-ak birača manje nego na prethodnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je izbore za odbornike u Skupštini opštine Plužine i Skupštini opštine Žabljak za 5. jun 2022. godine.

“Broj birača u biračkom spisku u opštini Plužine po kome su održani prethodni izbori 30. avgusta 2020. godine je: 2.436, dok je izbore na dan 6. april 2022. godine: 2.357”, saopšteno je iz MUP-a.  

Broj birača u biračkom spisku u opštini Žabljak po kome su održani prethodni izbori 30. avgusta 2020. godine bio je 3.082.

“Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Žabljak na dan 6. april 2022. godine je: 3.006”, kazali su iz tog Ministarstva.

Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima filijala za upravne poslove, državljanstvo i strance Plužine i Žabljak, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

“Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište”, navodi se u saopštenju.

Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu.

”Takođe, birači upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju i certifikata za kvalifikovani elektronski potpis koji su ugrađeni u elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, putem gore navedenog internet portala https://e.servis.mup.gov.me, mogu elektronskim putem izvršiti i promjenu adrese u okviru opštine u kojoj imaju prijavljeno prebivalište.”

U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke   o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta.

                                                          

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније