Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal RTCG ]

28. 03. 2022. 10:32 >> 15:35
9

JOKIĆ

"DPS pad od 8 mandata proglašava pobjedom"

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je da je glavni utisak lokalnih izbora u Beranama pad DPS-a. Ako sa 17 odbornika dođete na devet i to proglasite pobjedom, onda čestitke, uz želju da i u budućnosti bude tako, kazao je Jokić u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

Kazao je da Demokrate imaju razloga za zadovoljstvo kada je riječ o lokalnim izborima.

“U Ulcinju smo postali parlamentarna stranka. Imamo dva odbornika, do sada nijesmo imali ni jednog. Demokrate imaju odbornike u svakom gradu u kom su učestvovali na izborima, a učestvovali smo na izborima u svim lokalnim samoupravama. To govori o karakteru Demokratske Crne Gore kao građanskoj partiji”, kazao je on.

U beranama je broj odbornika porastao u odnosu na prethodne izbore.

“Meni je glavni utisak ovih izbora pad DPS-a. Imali ste sinoć jednu pres konferenciju koja će mi ostati dugo ostati u sjećanju. DPS je sa svojim partnerima je u prethodnom sazivu u Beranama imala 17 odbornika, a sinoć je osvojila dvet. Ako sa 17 odbornika dođete na devet i to proglasite pobjedom, onda čestitke sa moje strane, u želju da i u budućnosti bude tako”, kazao je Jokić.

Smatra da bi na lokalnim izborima u Kotoru Demokratee sada imale bolji rezultat.

“Mi ne bježimo od izbora. Jedino ko bježi je DPS”, kazao je Jokić.

Koalicija sa DPS-om potpuna besmislica

Komentarišući navode da je u koaliciji sa DPS-om, kazao je da u Crnoj Gori niko ne odgovara za izgovorenu riječ.

“Demokratski front me optužuje za koaliciju sa DPS-om, a s druge strane ako me iko napada to je DPS. Kako ja mogu da budem u koaliciji sa njima kad gotovo da ne postoji funkcioner te partije da ja nisam podnio krivičnu prijavu protiv njega. To je potpuna besmislica”, kazao je Jokić.

Govoreći o tri odbornika koji su napustili DPS, kazao je da nije lako napustiti tu partiju koja postoji 30 godina.

“Imate situaciju da DF i DPS pola godine zajedno, kontinuirano bojkotuju skupštinu nebi li je doveli do predprinudnu upravu. Razloge DPS-a mogu da razumijen na političkom, a DF-a ni na jednom nivou”, kazao je on.

Istakao je da ako bilo ko nađe da su on i ljudi oko njega imali cent finansijske doboti, da će odmah da napusti politiku.

“Suočiću se sa svim optužbama i odgovaraću za njih”, kazao je on.

Za Moškova ga ohrabrio novi glavni specijalni tužilac

Jokić je prošle sedmice Vrhovnom državnom tužilaštvu i Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv Neđeljka Moškova iz Kotora i NN lica zbog, kako je predstavio, lažnog predstavljanja, sklapanja nezakonitog ugovora, te određivanja naknade bez ovlašćenja. Tada je  rekao da je Moškov kao predsjednik Skupštine VPK Primorac potpisao Ugovor o angažovanju stručnjaka iz oblasti sporta za obavljanje funkcije predsjednika kluba u VPK "Primorac" sa Mlađanom Janovićem, 1. jula 2020. godine, iako tada on uopšte nije bio na toj funkciji.

U Linku kaže da ga je ohrabrilo to što je Crna Gora dobila novog glavnog specijalnog tužioca.

"Rukovodstvo DPS-a iz Kotora je u kumovsko-bratskim odnosima s Milivojem Katnićem, pa su desetine prijava protiv tih pojedinaca bačene u fioku. Ovo nije sve što ćemo procesuirati, to da znate", kazao je on. 

Na računu dva miliona, dugova nema

Saopštio je da na današnji dan Opština Kotor ima dva miliona eura na računima. 

" A kada je riječ o dugovima imamo tačno nulu, To tako izgleda kad se radi kako treba", kazao je Jokić. 

"Ukoliko skupština bude lijepo funkcionisala, ukoliko nešto ne bude kako sam rekao, pozivam ljude da me pozovu na odgovornost za dvije godine", zaključio je on. .

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније