Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

27. 03. 2022. 13:36 >> 14:02
11

KNEŽEVIĆ

"Novović da podigne optužnice protiv Katnića, Pažina i Čađenovića"

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević objavio je segmente izjave Tobija Kedmena, advokata bivšeg agenta CIA-e Džozefa Asada, vezano za slučaj “državni udar”, u kojoj optužuje Milivoja Katnića, Zorana Pažina i Sašu Čađenovića da su uticali na svjedoka kako bi otužio Andriju Mandića i Kneževića za organizovanje državnog udara. Knežević je na konferenciji za medije kazao da očekuje da novi glavni specijalni tužilac Vladimir Novović već sjutra podigne optužnice protiv Katnića, Pažina i Čađenovića zbog zloupotrebe službenog položaja.

On je kazao da posjeduje izjavu advokata Tobija Kedmena o iskustvima Asada sa tužilaštvom Crne Gore, tadašnjim glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem, specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem i tadašnjim potpredsjednikom Vlade Zoranom Pažinom.

Saopštio je segmente izjave svjedoka Tobija Kedmena koji je član Advokatske komore Engleske i Velsa i zajednički šef komore Gernika 37 koji se nalazi u Londonu, koji, kako navodi Knežević,  jasno implicira i kaže da su ga Pažin, Katnić i Čađenović nekoliko puta zvali da posjeti Crnu Goru i da pod pritiskom natjera Asada da lažno optuži Andriju Mandića, njega i ostale funkcionere DF-a.

“Išlo se daleko da su Džozefu Asadu dostavljali pitanja i odgovore kako bi optužili Mandića i mene i čitav DF”, kazao je on.

Smatra da je ovo još jedan dokaz zloupotrebe institucija.  

“Mi koliko sjutra očekujemo da Vladimir Novović podigne optužnice protiv Katnića, Čađenovića i Pažina zbog zloupotrebe položaja. Ovo nije saopšto ni Rus, ni Srbin, već Englez“, kazao je on.

Sasvim je jasno, kako dodaje,  da Saša Čađenović mora da bude na optuženičkoj klupi sa Pažinom i Katnićem.

“Učinićemo sve da brutani naručioci montaža budu privedeni pravdi”, kazao je on.

Smatra da Tužilački savjet po hitnom postupku mora da djeluje u ovom slučaju.

Andrija Mandić je dodao da se sada vidi koliko je patnji nanijeto Mihailu Čađenoviću, državljanima Srbije i Demokratskom frontu.

“Glavno naređenje došlo je od Mila Đukanovića i to ne smije da se zaboravi. Mi bismo 2016. godine glatko pobijedili na izborima da nije izrežiran takozvani državni udar. Očekujemo da pravda zakuca na vrata svih onih koji su izrežirali državni udar i da na sudu odgovaraju”, kazao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније