Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

23. 03. 2022. 20:31 >> 20:33

TAPKA U MJESTU

Izborna reforma, makar deklarativno, svima bila prioritet

Da Crna Gora nije spremna za vanredne izbore, jer nije napravljen bolji ambijent, kažu u CDT-u i za opstrukcuju optužuju političare. Partije opet međusobno prebacuju odgovornost ko je kočio reforme u prethodne dvije godine.

U junu 2020. bivši predsjednik parlamenta Ivan Brajović rekao je da imamo potrebu "da uradimo nešto na većoj transtarentnosti izbornih procesa, i uvijek poželjno poboljšanje izbornog ambijenta".

Bivši šef parlamenta Aleksa Bečić u februaru prošle godine podsjetio je da je na sjednici od 28. decembra 2020. godine donijeta odluka o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

I tako godinama. I bivšoj i sadašnjoj vlasti izborna reforma bila je prioritet, makar deklarativno. A u stvarnosti, poručuju iz NVO sektora slika je potpuno drugačija.

Izborna reforma praktično stoji u mjestu, iako je Odbor formiran još 2020.

Prilog: Dijana Drašković, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније