Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

15. 03. 2022. 15:27   >>  20:00 1

CAREVIĆ POZIVA

Bečić da predloži novog kandidata za predsjednika SO

Demokratski front spreman je da podrži bilo kojeg kandidata za predsjednika Skupštine opštine Budva kog predlože Demokrate, kazao je predsjednik opštine Marko Carević.

Ostavku Krsta Radovića ocijenio je kao dobru osnovu za dogovor s Demokratama, jer je, kako kaže Carević, na taj način eliminisan remetilački faktor i stvoreni uslovi da se spriječi uvođenje prinudne uprave.

"U skladu sa tim, DF poziva Aleksu Bečića i Demokrate Crne Gore da u najkraćem mogućem roku, odnosno već danas ukoliko je moguće, predlože novog kandidata za predsjednika skupštine opštine Budva. Mi se unaprijed obavezujemo da za razliku od Demokrata nećemo vršiti nikakve ucjene i da ćemo prihvatiti bilo kog kandidata iz reda demokrata koga predlože za funkciju predsjednika Skupštine Opštine i ne samo to, već kako Demokrate nemaju dovoljan broj mandata da kandiduju nekog za predsjednika skupštine u skladu sa statutom i poslovnikom Demokratski front se unaprijed obavezuje da ćemo ga mi predložiti i da oni samo trebaju da saopšte ime i da taj kandidat potpiše kandidaturu. Takođe obavezujemo se da ćemo ga predložiti, izabrati i podržavati u naredne dvije godine odnosno do kraja mandata", naveo je Carević.

Kaže i da su spremni da u skladu sa tim potpišu koalicioni sporazum o jasno preciziranim uslovima funcionisanja vlasti bez opstrukcija, političkih napada, izmišljanja afera i svega lošeg što se, kako kaže Carević, dešavalo u predhodnom periodu.

Naveo je i da je ostavka Radovića lični čin i predstavlja, kako dodaje, preuzimanje odgovornosti za parlamentarnu krizu u Budvi koja traje već osam mjeseci. 

Demokratski front je sazvao sjednicu SO Budva za petak 18. marta.

Na dnevnom redu je izbor predsjednika SO, budžet i plan investicija i program uređenja grada.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније