Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

09. 03. 2022. 09:05 >> 09:20
9

PEPIĆ ZA TVCG

Plašim se da će i nova vlast zapošljavati svoje

Građanski aktivista i analitičar Dževdet Pepić smatra da nova vlada neće tako lako biti formirana, te da će partije najviše voditi računa o tome koliko će svojih ljudi angažovati u budućoj vlasti.

“Plašim se da će sada i ove partije, koje žele da uđu u manjinsku vladu najviše voditi računa o svojim ljudima, koliko će angažovati svojih ljudi”, naveo je Pepić, gostujući u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

Dobro je kaže da u vlast uđe i jedna politička partija kao što je SNP.

“Ali se plašim da je SNP tu ušao prije svega iz ličnih, partijskih interesa. Jedan od poslanika SNP-a je možda najbolje kazao zbog čega oni hoće u tu vlast - zbog toga što hoće da zapošljavaju ljude. I dok nam budu partije najveći poslodavci u Crnoj Gori nema sreće”, poručio je Pepić.

Pepić kaže i da smo majstori za gubljenje vremena, ali kako dodaje ni prethodna vlada i vlast nijesu mogli opstati.

“Neko se zalagao za ekpertsku vladu, a sada je normalna i prihvatljiva politička vlada. GP URA nije bilo lako”, kaže Pepić. On kaže da u ovom trenutku najviše trpe građani.

“Ova se vlada mora formirati”, navodi Pepić. On kaže i da GP URA jedna čista građanska opcija, koja je njemu dosta bliska.

“Ali u ovom trenutku postavlja se pitanje sa kim i kako se ide”, naveo je Pepić.

On kaže da se GP URA ne može prepisati to da su nekoga izdali.

“Zbog čega, jer je URA bila politički takmac u predizbornoj trci i dobila je toliko koliko je dobila mandata i postala tas na vagi”, naveo je Pepić.

Ipak, na drugoj strani kaže da je odnos prema DF-u, prilikom formiranje vlade Zdravka Krivokapića, bio dosta nekorektan.

“Krivokapić se ponašao kao da je sam on donio tu pobjedu”, naveo je Pepić.

Sa druge strane se postavlja i pitanje SNP-a, koji ima pet mandata.

“SNP izlazi iz jedne koalicije, priključuje se manjinskoj vladi, ja pozdravljam taj potez, ali se sa druge strane i političke i principijelne, postavlja pitanje koliko je od 133.000 glasova donio sam SNP. I mene ne čudi potez DF-a. Ali dok u Crnoj Gori imamo toliko jak i DPS i DF ka građanskoj Crnoj Gori će se tešo ići. Mislim da se ova vlast neće tako lako formirati”, poručio je Pepić.

On kaže da se postavlja pitanje manjinskih partija.

“Manjinske partije treba da postoje, ali da li ovu vlast treba da čine oni predstavnici manjina koji su učestvovali u stvaranju jednog teškog sistema”, naveo je Pepić i dodao da je u Crnoj Gori stvoren sistem bogatih pojedinaca, sa siromašnim građanima.

“Ako se zalažemo za građansko društvo, da li je forsiranje nacionalnih partija rješenje? Mislim da to nije dobro”, kazao je Pepić.

Glavni zadatak nove vlade trebalo bi da bude, kako navodi, priprema za naredne fer izbore. Pepić kaže i da se zalaže za otvorene liste.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније