Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

26. 02. 2022. 14:03 >> 14:26
13

BLAŽIĆ

Obaveza Bulajića da zakaže sjednicu, razočaran sam

Dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić kaže da je poslovnička obaveza predsjednika Skupštine za prvu redovnu sjednicu zakaže u martu. Navodi da smo došli u situaciju da funkcioneri ocjenjuju hoće li ili neće da izvršavaju propise, te da u tom slučaju nema više govora o državi i o institucijama.

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinje Bulajić poručio je juče da neće zakazati sjednicu parlamenta za 3. mart jer se, kako je naveo, nijesu stekli politički uslovi za to.

“Poslovnik skupštne koji je unutrašnji akt i koji nema dejstva na bilo koga trećeg osim na poslanike regulisao je sazivanje sjednica i prvo redovno zasijedanje počinje u martu, a predsjednik Skupštine, tu je predsjednik Skupštine spiker koji treba da ispoštuje tu normu i da zakaže za odgovarajući datum prvu redovnu sjednicu Skupštine koja je u martu. Neko neće da radi svoj posao, oprostite o tome ne možemo da razgovaramo. Tu se najbolje vidi, gdje smo što smo i dokle su nas dovele crnogorske kvazi-instiucije ovo je najbolji primjer”, kazao je Blažić za Radio CG.

On kaže da mi nemamo ni državu, ni institucije, ni odgovorne političare.

“U ovoj zemlji je svaka priča izlišna, ja sam razočaran, kao građanin i čovjek koji se bavi pravom 40 i više godina, svim oni što se dešava i što se dešavalo. Imate nastavak koji slijedi uskoro sa formiranjem očigledno treće nelegalne vlade u Crnoj Gori. Svaka čast momci rekli ste sve o sebi i najviše ste rekli o sebi”, naveo je Blažić.

Kaže da smo došli u situaciju da državni funkcioneri ocjenjuju hoće li, ili neće da izvršavaju propise.

“Kada se dođe u takvu situaciju onda se tu stavlja tačka i više govora nema o državi i o institucijama”, naveo je Blažić i dodaje da je to sve produkt partitokratskog, a ne demokratskog vladanja.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније