Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

11. 02. 2022. 14:11 >> 14:22
1

DF PLAV

"Zbog crnogorske kape zabranjen ulaz u zgradu Opštine"

Demokratski front Plav saopštio je da je njihov sugrađanin Dragutin Živaljević diskriminisan na nacionalnoj osnovi, jer mu službeno lice opštine Plav nije dozvolilo da uđe u zgradu Opštine zbog crnogorske kape.

“Rigidna poruka zapravo bi trebalo da znači da je u zgradi opštinske administracije, koja je, po definiciji, servis svih građana, pravoslavnom narodu, koji čini trećinu stanovništva opštine Plav, zabranjen pristup, a što je neprihvatljivo sa bilo kog civilizacijskog stanovišta. Želimo da vjerujemo da se radi o zlonamjernom i nepromišljenom aktu neodgovornog pojedinca, a ne nikako o stavu aktuelne opštinske vlasti, te stoga očekujemo da se nadležni oglase, i pritom osude ovaj neprimjereni akt, koji remeti postojeći multietnički sklad, te da se počinioci tog nečasnog akta pozovu na odgovornost”, navodi DF Plav.

U Demokratskom frontu vjeruju da su prošla vremena kad smo se dijelili po nacionalnoj osnovi, i pritom prihvatamo samo podjele na poštene i nepoštene ljude, a ne nikako na one koji pripadaju ovom ili nekom drugom narodu.

“Bogatstvo različitosti i multietnički sklad predstavljaju naše najveće bogatstvo, koje treba njegovati i nadograđivati, a ne nikako rušiti i potkopavati. To je najveći kvalitet prihvatanja drugih, sa svojim posebnostima u izgradnji građanskog društva i države, kakva jedino treba i može biti Crna Gora, i grad Plav, kao njen sastavni dio. Ako je pomenuti ružan čin nečiji zvanični stav, ili politika, naći će se načina da se i na to adekvatno odgovori”, ističe DF.

Pozivaju sugrađane da ne preduzimaju bilo kakve ishitrene poteze, nego da sačekaju zvaničan odgovor lokalne vlasti i nadležnih institucija.

“Želimo da vjerujemo da nikome nije cilj da nas vraća u nepotrebne podjele, i da su iza nas vremena kad se opredjeljivalo po tome ko koju nacionalnu kapu nosi, a da su pred nama vremena kad će se isključivo gledati šta ko nosi pod kapom”, navode iz DF-a.

DF se, poručuju, u cjelini solidariše sa sugrađaninom, Dragutinom Živaljevićem, “koji svojim časnim i čestitim životnim putem, i svojim godinama, nije zaslužio da doživi bilo kakvu neprijatnost, a kamo li da nekome u državi Crnoj Gori zasmeta crnogorska kapa”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније