Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

02. 02. 2022. 15:23 >> 15:24
4

ZEKOVIĆ

"Vrijeme je pokazalo da je SDP bio u pravu"

Socijaldemokratska partija (SDP), iako je bila opozicija i bivšoj vlasti, nije prihvatila poziv da bude dio sadašnje, već je od samog početka ukazivala na greške, nerijetko i lošu namjeru aktuelne većine. Nažalost, vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu, saopštio je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

"Karakter odlazeće vlade najbolje pokazuje njena “odbrana i posljednji dani”. Bolesna vezanost za funkcije “eksperata i apostola”, najjasnije odslikava prirodu onih koji su na posao došli taksijem, a što je predstavljeno kao vrhunac demokratskog dostignuća", saopštio je Zeković.

Od početnog entuzijazma, kako je naveo, kada je želja za promjenama mnoge spriječila da vide pozadinu svega, "nakon godinu dana prevara, uspjeli su razočarati i one koji nijesu očekivali ništa više od prekida loših praksi bivše vlasti i elementarne političke pristojnosti".

Zeković je kazao da su danas odlazećom vladom najrazočaraniji upravo oni koji su je izabrali i podržavali.

"Promjena loše vlasti, kao suština demokratije, zloupotrebljena je i iskorišćena za pokušaj podvođenja Crne Gore tuđim intersima i povratak u prošlost, dok su zloupotrebe vlasti ne samo nastavljene, već i unaprijeđene", rekao je Zeković.

On je kazao da, umjesto da promjena vlasti obezbijedi smirivanje tenzija, one su nikada izraženije, upravo, kako je ocijenio, zbog pokušaja vlade da uruši građanski i sekularni karakter Crne Gore i njenu suštinsku nezavisnost.

"Potpuno paralisane evropske integracije, pad investicija, rast broja nezaposlenih za 12.000 u trenutku kada EU bilježi najveću zaposlenost u zadnjih četvrt vijeka, pravosudni sistem u VD stanju ili disfunkcionalni rezultat su jednogodišnjeg služenja tuđim interesima", istakao je Zeković.

On se nada da će iz svega što nam se dešavalo svi izaći pametniji.

"Bivša vlast uvidjeti i javno priznati sopstvene greške koje su dovele do ovakve većine, a konstituenti dosadašnje većine priznati stratešku pogrešnost dosadašnjeg djelovanja", zaključio je potpredsjednik SDP.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније