Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

26. 01. 2022. 19:32 >> 19:33
1

PRAVA CG

"Abazovićev očajnički pokušaj miješanja SPC u rušenje Vlade"

Odlazak potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića u Beograd, gdje bi privatno trebalo da se sastane s patrijarhom SPC Porfirijem, očajnički je pokušaj miješanja SPC u politiku rušenja crnogorske vlade, ocijenjeno je iz Prave Crne Gore.

Abazović je, kako je ocijenjeno iz stranke Marka Milačića, usred političke krize u Crnoj Gori, koju je zajedno sa DPS-om izazvao potpisivanjem inicijative za smjenu Vlade čiji je potpredsjednik, pošao "ni manje ni više nego u Beograd".

"Drugim riječima, gospodin Abazović nije otišao da govori o službenim temama kao potpredsjednik Vlade. Neće pominjati Temeljni ugovor ili status SPC u Crnoj Gori, niti političku situaciju i poziciju memorandumskog vrha SNP-a, niti manjinsku Vladu koju je narod 30. avgusta prezreo kao izdaju. Prevedeno, poručuje da je tamo da se pozabavi ličnim duhovnim, kulturnim i intelektualnim, sve u svemu privatnim potrebama Dritana Abazovića", rekli su iz Prave.

Smatraju da je Abazović taj, kako kažu, "nelegalan bijeg u Srbiju, bez odobrenja premijera na koje je dužan kao član Vlade, izvršio u očajničkom pokušaju da preko prvog autoriteta naše Crkve, ubjedi većinu 30. avgusta u ono što SNP nije uspio da ubijedi ni članove glavnog odbora".

"Da DPS nema veze sa manjinskom vladom koju će izglasati ta partija i da slanje poslanika vladajuće većine u opoziciju nije izdaja izborne volje nastale na koncu masovnih Crkveno-narodnih litija. Ovaj odbjegli potpredsjednik se nije pojavio na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, ali ni na današnjoj sjednici Vlade na kojoj je usvojena informacija o potrebi zaključenja Temeljnog ugovora, gdje su njemu bliski ministri bili uzdržani. Isti potpredsjednik ne ispunjava javne dužnosti za koje je plaćen, ali zato ima vremena za privatno klevetanje i rušenje Vlade čiji je član", kazali su iz Prave Crne Gore.

Vjeruju da će Abazović, kako navode, "predstavnik struje koja se ultimativno borila za odlaganje i izmještanje ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, dobiti isti hladan tuš i isti odgovor koji je dobio gospodin Joković kada se tragikomično pozvao na Crkvu u zavođenju Glavnog odbora SNP-a na put memorandumske izdaje volje građana".

"U svakom slučaju, ukoliko potpredsjednik Abazović nije otišao radi duhovnih potreba u Beograd, biće dužan da po povratku objasni svako slovo i svaki korak svog putovanja i pokušaj očajničkog miješanja Crkve u politiku rušenja Vlade, što juče nije prošlo njegovom memorandumskom kolegi Vladmiru Jokoviću", poručuje Prava Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније