Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG Portal [ I. P. ]

24. 01. 2022. 12:41   >>  12:51 12

"BEZ ŠANSI"

Medojević: DF neće podržati manjinsku vladu

Nikakvih teoretskih šansi nema da Demokratski front (DF) podrži manjinsku vladu, poručio je predsjednik PzP-a i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević. On smatra da aktuelna kriza u Crnoj Gori može da se riješi samo na izborima, te da bi svemu tome trebalo da prethodi dogovor političke elite.

Komentarišući najave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da su opcije manjinske i tehničke vlade za izlazak iz krize na stolu, te da bi prvo trebalo razgovarati sa DF-om, Medojević je rekao da vicepremijer nije imao komunikaciju s liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Knežević.

Medojević je rekao i da on nema nikakvu komunikaciju sa Abazovićem, zbog, kako je rekao, neistina koje je ranije iznio u vezi s predsjedničkim kandidatom Milkom Tadić-Mijović.

"Naš stav je jasan. U ovom trenutku mi smo za eventualno dogovor o tehničkoj vladi, i o raspisivanju izbora. To ima smisla. Ja dodajem još jedan uslov. Mislim da prije toga treba da se dogovorimo svi u Crnoj Gori, da razlike koje imamo riješimo tako da se oko njih neće voditi politička borba", rekao je Medojević.

Medojević je rekao da izbori jedino mogu da riješe situaciju u zemlji, uz ocjenu da ne postoji povjerenje: "Nikakvih teoretskih šansi nema da DF podrži manjinsku vladu. Šta je to? Imali smo jednu manjinsku vladu, jedan eksperiment, sad treba da napravimo novi koji bi mogao da radikalizuje situaciju u zemlji".

To bi, kaže lider PzP-a, bila vlada koja bi eliminisala 80 odsto pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori: "To nije dobro. Ja nemamo ništa protiv toga u smislu teorijskih modela, ali u ovoj situaciji, kad imamo problem s mafijom, sa ekonomskom krizom, sa mogućim eskalacijama nekih nemira, to je nerazumno".

Stoga su opšti dogovor o temeljnim vrijednostima i dogovor o izborima mirni put.

"Ne znamo hoće li biti mira, jer kao što vidite, mafija ima svoje planove, ne samo u zemlji, nego i u regionu", poručio je Medojević. 

U ovom trenutku, smatra Medojević, rješenje je da shvatimo da je zemlja u opasnosti.

"Vrijeme je da politička elita sjedne i napravi dogovor o temeljnim vrijednostima koje niko neće dovoditi u pitanje, poput državnog statusa, teritorijalnog integriteta zemlje. Vrijeme je da napravimo istorijski dogovor i da idemo na izibore", rekao je Medojević.

On kaže da bi u okviru tog dogovora trebalo odrediti termin održavanja fer izbora u Crnoj Gori: "vo jedino može da se riješi na izborima".

Medojević tvrdi i da informacije o pripremi atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nijesu o spin, navodeći da postoji rizik od likvidacija i u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније