Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

24. 01. 2022. 09:43 >> 09:45
5

RABRENOVIĆ

Poražavajuće da još imamo podjele na vjerskoj i nacionalnoj osnovi

Poražavajuće je da i danas 2022. godine nekome smeta jedna Draginja, jedan Damir, jedan Ervin, jedan Fatmir i jedan Nik i to smeta univerzitetskoj profesorki, ministarski u Vladi CG, koju je ova zemlja objeručke prihvatila i nikad je ni za nacionalnu, niti vjersku pripadnost nije pitala, niti joj na osnovu toga sudila, ocijenio je član Predsjedništva Liberalne partije Jovan Rabrenović.

"Sram me je i stid. U 21. vijeku da jedna intelektualka može uputiti onakve riječi. Znači li to da je jedna nacija ili vjera superiornija ili ispravnija od svih drugih? Hoćemo li se opet ko u zlo doba prebrojavati na naše i njihove? Hoće li nas sjutra obilježiti žutom trakom, jer su naši životi manje vrijedni nego njihovi?, zapitao je Rabrenović u saopštenju.

Kako je dodao, da apsurd bude još veći, takav intelektualac je na čelu resora prosvjete, nauke, kulture i sporta.

"Čemu da se nadamo sjutra, kako đecu da obrazujemo, ako je ključna osoba zadužena za kreiranje politike obrazovanja i osposobljavanja mladih naraštaja ustvari ostrašćeni fašista. Mislio sam da je fašizam u ovom našem dobu nemoguć i da još postoji samo u literaturi, koja služi da nikad ne zaboravimo šta je iznjedrio i koliko je života uništio i nenadoknadivih gubitaka stvorio, ali teška srca priznajem da je danas prisutniji nego ikad. Ja ljude ne volim da dijelim, ali kad moram, to je na dobre i na loše. Drugo me ne zanima", istakao je Rabrenović.

Dodao je da su nas sinoć vratili 30 i više godina unazad i da je još živa podjela po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

"Njih ne zanimaju građani ove države, koji nijesu iste nacionalne i vjerske pripadnosti. Sa tim govorom mržnje, na vječni počinak je otišla Vlada Crne Gore i svaka iluzija o ekpertizi i profesionalizmu onih koji su tvrdili da su našu državu oslobodili 30. avgusta 2020.", kazao je Rabrenović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније