Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

23. 01. 2022. 20:04   >>  22:48 25

REAKCIJA DIJELA PARTIJA

"Ostrašćeni napad Vesne Bratić na predstavnike manjina"

Potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović prokomentarisala je večeras obraćanje ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić na protestu u Podgorici, poručujući joj da je Crna Gora građanska država “koliko god to Vas boljelo”.

“Temeljni ugovor, i sve ostalo, treba da potpiše Vlada koja zastupa interese svih njenih građanki i građana. Ovo je građanska država, koliko god to Vas boljelo, Vesna Bratić”, navela je Marović na Tviteru.

Član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) Nermin Abdić rekao je da je, kako je rekao, ostrašćeni atak ministarke Vesne Bratić direktni udar na građansku državu.

“Ostrašćeni atak profesorke Bratić na predstavnike manjina u Crnoj Gori, direktni je udar na građansku, multietničku i multinacionalnu državu", naveo je Abdić na Tviteru.

Portparol Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić upitao je da li ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić podržava to što je kazala Vesna Bratić.

“Da li Milojko Spajić podržava fašističke stavove koleginice Vesne Bratić koja je noćas rekla da predstavnici Crnogoraca, Albanaca, Bošnjaka, po imenu Draginja, Fatmir, Ervin, Damir, Nik imaju manje časti od zajedničkog vam šefa?! Ako je tako, svi za ruke pa kod Šešelja”, naveo je Stanić na Tviteru.

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković poručila je ministarki  Vesni Bratić da “dođe u Skupštinu i pita je sve što je zanima”.

“Odlazeća ministarko Bratić, dođite u Skupštinu da me pitate sve što Vas zanima, imali ste priliku i prije, ali ste pobjegli. Nema potrebe da ste nervozni, dobićete odgovor 4.februara", navela je Vuksanović Stanković. 

Iz SD-a su pozvali nadležne organe da preispitaju da li su se stekli uslovi za gubitak crnogorskog državljanstva u slučaju ministarke Vesne Bratić.

“Nakon večerašnjeg govora mržnje ministarke Vesne Bratić pozivamo nadležne tužilačke organe da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti i MUP da preispita da li su se stekli uslovi za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona”, naveli su iz SD-a.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније