Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

22. 12. 2021. 11:25 >> 11:27

RESSLER VUKSANOVIĆU

Podrška HGI i Hrvatima u Crnoj Gori

Hrvatski zastupnik u Evropskom parlamentu Karl Ressler izrazio je puno razumijevanje i podršku rukovodstvu Hrvatske građanske inicijative i iskazao spremnost da svojim zalaganjem u Evropskom parlamentu da puni doprinos u zaštiti hrvatskog identiteta u Crnoj Gori, saopšteno je iz HGI.

Predsjednik HGI Adrijan Vuksanović sastao se u Zagrebu s hrvatskim zastupnikom u Europskom parlamentu Karlom Resslerom.

Kako je saopšteno iz HGI, neformalan i sadržajan sastanak, u prijateljskoj atmosferi, inicirali su stranka potpredsjednika Mladih Evropske pučke stranke i zastupnik Hrvatske demokratske zajednice u EU Parlamentu.

Vuksanović je, kako je saopšteno, zahvalio Ressleru na interesu za situaciju u Crnoj Gori i za položaj Hrvata u njoj.

"On je informisao sagovornika o političkom i društvenom stanju hrvatske zajednice nakon izbora. Oni su detaljno razgovarali i o samom izbornom procesu i manevru sa strane koji je imao cilj da eutanizuje politički život Hrvata neuspjehom HGI - ja na izborima 2020. godine. Ipak, Hrvatska građanska inicijativa pokazuje sve vrijeme ozbiljnost, odgovorno političko ponašanje i vitalitet, što joj je dalo prepoznatljivost kao autentičnoj stranci Hrvata koja se bori za prava hrvatske nacionalne manjine, a svojim brojnim aktivnostima, koje nisu koncentrisane samo u kratkom predizbornom vremenu, izgradila je status uvažavanja i partnera službenog Zagreba, a poštovanje i samih političkih suparnika", navodi se u saopštenju.

Kako navode i HGI, Ressler je izrazio puno razumijevanje i podršku rukovodstvu Hrvatske građanske inicijative i iskazao spremnost da svojim zalaganjem u Evropskom parlamentu da puni doprinos u zaštiti hrvatskog identiteta u Crnoj Gori.

"On je naglasio da je uvijek spreman pomoći predstavnicima hrvatske zajednice i svima koji se zalažu za opstojnost Hrvata", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније