Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

17. 12. 2021. 20:11   >>  20:13 4

BOŠNJAK

Direktorica ASK-a da bude hitno razriješena

Neko ko je na čelu Agencije za sprečavanje korupcije ne smije da ima nikakvu mrlju u svojoj karijeri, posebno ne u dijelu utaje poreza, ocijenila je potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak.

Kako je navela u saopštenju, informacija da je direktorica ASK-a ovih dana saslušana u osnovnom tužiilaštvu u Podgorici povodom sumnje u krivično djelo utaje poreza na kapitalnu dobit od 40.000 eura, čini je nedostojnom funkcije.

"Dobit koju je navodno stekla time što je stan dobijen pod povoljnim uslovima prije isteka obavezujućeg roka i obaveza prema instituciji koja joj je omogućila da kupi stan pod povoljnim uslovima, prodala i ostvarila dobit od 40.000 eura čini je nedostojnom funkcije koju obavlja. Nakon početnog indikativnog muka gospođe Jelene Perović i kasnijeg nemuštog obrazloženja da je sve u skladu sa zakonom, pa i to da je sama sebi dala saglasnost da može otuđiti stan dovoljno govori da se ovdje radi o konfliktu interesa osobe koja je na čelu institucije koja treba da sprečava zloupotrebe službenog položaja i konflikt interesa", naglašava Bošnjak.

Kako je kazala, svi javni funkcioneri pod lupom su direktorke Perović, i svaki cent im prebrojava i objavljuju imena u medijima, kao 'velikih grešnika", a zbog očiglednih tehničkih omaški i razlike u iskazanim prihodima u vrijednostima od svega nekoliko desetina eura. Čudi da nije vidjela, ili je dobro vidjela svoje postupanje.

"I nije ona jedina, veliki je broj funkcionera bivšeg režima koji su kao bonus dobili stanove bez objavljivanja, a da su već imali riješeno stambeno pitanje, pa su onda profitirali prodajući isti i zanemarivali obavezu da moraju određeni broj godina provesti radeći u instituciji koja im je omogućila da pod povoljnim uslovima dobiju stan. Zato treba da se preispita detaljno sve u vezi sa sramnim dodjelama stanova i da se nađe modus da se obešteti budžet, a gospođa Perović nakon ove afere treba da bude hitno razriješena sa mjesta koje pokriva", poručila je Bošnjak.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније