Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

17. 12. 2021. 17:14 >> 17:16
8

MANDIĆ

"Ako je Vlada čula poruku Brisela, podnijeće ostavku"

Nakon izjave Miroslava Lajčaka da Vlada Crne Gore nema većinu u Skupštini i da je to veliki problem, jasno se zaključuje ono što svako zna u Crnoj Gori, da Vlada i ministri nemaju bezrezervnu podršku EU, ocijenio je lider DF-a Andrije Mandić, naglašavajući da se vjeruje da će Vlada ako je čula ovu poruku Brisela podnijeti ostavku.

"Kako smo prethodnih dana slušali premijera i ministre da ova Vlada, navodno, ima 'snažnu i bezrezervnu podršku EU', dobro je da ih je ta ista adresa obavijestila da za godinu dana nema nikakvog napretka i istovremeno upozorila da je neophodno za sve radnje prvo imati većinsku podršku u vlastitom parlamentu", navodi se u izjavi Mandića.

U demokratskim zemljama, kako dodaje, vlade koje nemaju podršku svojih parlamenata odmah podnose ostavku i ne traže od Brisela, ili bilo koga izvan njihove zemlje, da ih podržava. To važi i za države koje su punopravne članice Evropske unije.

"Crna Gora, kao zemlja na putu evropskih integracija, dužna je poštovati najmanje dvije stvari. Prvo, svoj vlastiti Ustav, koji normira da se ne može priznati vlast koja ne proističe iz volje većine građana. I drugo, da se pažljivo odnosimo prema savjetima koji dolaze od evropskih predstavnika čiji član Crna Gora želi da postane", navodi Mandić.

Ovo je, kako ističe, važni trenutak političkog života kada Vlada mora konačno pomoći svome narodu tako što će prihvatiti nesporne činjenice koje dolaze, ne samo iz sopstvene većine, već sada i iz Brisela, te uradi ono što je jedino normalno - podnijeti ostavku.

"Oko toga postoji ogromna saglasnost u Crnoj Gori. Snažna podrška poštovanju demokratskih principa stiže i iz Brisela, jer niko nema pravo da uzurpira narodnu volju i gazi demokratska načela modernog društva i evropske političke kulture", naglasio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније