Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

20. 10. 2021. 12:36 >> 12:37
2

VUJOVIĆ

"Izvještaj EU najbolje opisao nazadovanje vlasti"

Izvještaj EU o Crnoj Gori bolje je od svih domaćih kritičara opisao stanje sveopšteg nazadovanja i potpunog kraha “evropske politike” ove vlasti u godinu dana njenog mandata, kazao je generalni sekretar SDP Ivan Vujović.

“Vlast  koja je došla na talasu promjena i očekivanja građana da se demokratske promjene i reforme dese, obezbijedila nam je najgori EU izvještaj i najlošiju prosječnu ocjenu od kada se ona mjeri”, poručio je Vujović.

On je kazao da je vlast koja je došla da smanji podjele, stvorila je nikada veće podjele.

“Vlast koja je došla da ojača pravnu državu produžila je agoniju potpune blokade pravosuđa i institucija, vlast koja je došla da unaprijedi javnu upravu stvorila je nikada veći klijentelizam i progon neistomišljenika, vlast koja je došla da razvije kulturu dijaloga sa opozicijom i parlamentarizam nije u stanju ni sama sa sobom da razgovara”, saopštio je Vujović.

Po njegovim riječima, sve je to EU jasno naglasila.

“A jedini zaključak koji se iz svega može izvesti je da je crnogorska vlast sve uradila da do kraja obesmisli integracioni proces i zaustavi naše kretanje ka EU. Nastavak ovakvog stanja Crnu Goru definitivno vodi prema regionalnom začelju kada je riječ o EU integracijama”, kazao je on.

Smatra da je puno znakova da ovoj vlasti nije ostalo još puno vremena.

“U poplavi svakodnevnog populizma, demagogije, međusobnih obračuna, trgovine foteljama i afirmisanja nazadnih ideologija ova vlast je izgubila svaki međunarodni legitimitet. To pokazuju sve učestalije jasne izjave naših međunarodnih partnera, a juče objavljeni EU izvještaj je samo još jedna u nizu međunarodnih presuda antievropskoj i antidemokratskoj vlasti”, zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније