Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 10. 2021. 15:51 >> 20:38
13

GP URA

Unapređenje Vlade samo na ekspertsko-nestranačkom principu

Iz Građanskog pokreta URA su premijeru Zdravku Krivokapiću poručili da su raspoloženi za razgovor povodom unapređenja rada Vlade i njenog funkcionisanja. Ipak, istakli su da se za njih rekonstrukcija Vlade može zasnivati samo na istim principima na kojima aktuelna Vlada Crne Gore i funkcioniše – dakle, to je, kako su precizirali, ekspertsko-nestranački princip.

To se navodi u pisanom odgovoru GP URA premijeru Zdravku Krivokapiću na upit koji je dao strankama aktuelne većine o pregovorima za rekonstrukciju Vlade.

Iz GP URA su naveli i da su kao politički subjekt koji čini aktuelnu većinu, uvijek bili otvoreni za saradnju i razgovore i radili sve da aktuelna 42. Vlada Crne Gore bude uspješna i ostvari sve svoje zacrtane ciljeve.

"Kako je potreba za unapređenjem rada potrebna i poželjna u svakom procesu mi smo raspoloženi za razgovor povodom unapređenja rada Vlade i njenog funkcionisanja. Za Građanski pokret URA rekonstrukcija Vlade može se zasnivati samo na istim principima na kojima aktuelna Vlada Crne Gore i funkcioniše – dakle, to je ekspertsko-nestranački princip", navodi se u pisanom odgovoru premijeru Zdravku Krivokapiću na upit koji je dao strankama aktuelne većine o pregovorima za rekonstrukciju Vlade.

Prije nastavka razgovora o rekonstrukciji Vlade cijene da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu Vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra/arke.

"Analiza rada može biti sastavni dio godišnjeg Izvještaja o radu Vlade. Samo na osnovu jasnih pokazatelja i mjerljivih parametara u svim resorima može se razgovarati o unapređenju u ministarstvima, kako kadrovski, tako i u njihovoj strukturi", kazali su.

Predlažu da se sljedeći sastanak parlamentarne većine organizuje nakon dostavljanja Izvještaja o dosadašnjem radu Vlade.

"Svaki razgovor o rekonstrukciji koji se ne zasniva na objektivnoj procjeni učinka rada Vlade, za nas predstavlja dogovore o podjeli ministarskih fotelja a ne potrebu za unapređenjem rada Vlade u ostvarivanju javnog interesa", navode iz GP URA.

Naglasili su i da je za URU izglasavanje Tužilačkog savjeta apsolutni državni i društveni prioritet i da on ne može biti dio razgovora o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

"Očekujemo stoga da nam pisano dostavite odgovor da li je za Vas prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade", zaključuje se u odgovoru Krivokapiću.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније