Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

08. 10. 2021. 16:07   >>  16:07 1

KAŠĆELAN U ELBASANU

CG zajednica u Albaniji čuvar nacionalnog ponosa i identiteta

Crnu Goru i Albaniju povezuju prijateljske i bratske veze, a njen važan dio je i Crnogorska zajednica kojoj bi obje države trebalo da posvete značajniju pažnju, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa predsjednikom Crnogorske zajednice u Albaniji Marinkom Ćulafićem u Elbasanu.

Kako je saopšteno iz kabineta Kašćelana, on je Ćulafiću prenio interesovanje i spremnost Prijestonice da podrži aktivnosti Crnogorske zajednice, za koje je kazao da su veoma značajne zbog očuvanja nacionalnog identiteta, kulture i tradicije.

“Posebnu zahvalnost gospodinu Ćulafiću i Crnogorskoj zajednici dugujemo zbog izuzetne organizacije dana sjećanja na Medovsku tragediju iz 1916. godine, kada je 385 crnogorskih dobrovoljaca iz Sjedinjenih Američkih Država nastradalo na brodu “Brindizi” nadomak albanske luke “Medova”, kazao je Kašćelan.

Gradonačelnik je pozvao Ćulafića da posjeti Cetinje sa delegacijom Crnogorske zajednice, kao i da se uključi u rad Matice crnogorskih iseljenika, čije će sjedište biti na Cetinju.

Ćulafić je Kašćelana upoznao sa položajem crnogorske zajednice u Albaniji, navodeći da imaju podršku albanskih vlasti, ali i da bi podrška sa crnogorske strane mogla biti značajnija.

“Kada to kažem, prije svega mislim na podršku našim aktivnostima kroz prisustvo ili upoznavanje sa važnim državnim politikama. Bilo bi lijepo i da prilikom posjeta Albaniji, svrate do nas i pozdrave se sa članovima naše zajednice koja uprkos svim istorijskim okolnostima nije zaboravila zemlju porijekla i svoje korijene”, kazao je Ćulafić.

Ćulafić je prihvatio poziv gradonačelnika Kašćelana da posjeti Cetinje, gdje bi se dogovorili i modaliteti buduće saradnje.

Gradonačelnik Kašćelan je sa Ćulafićem i članovima Crnogorske zajednice obišao manastir Svetog Vladimira Dukljanskog.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније