Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

01. 10. 2021. 11:49 >> 11:55
10

SDP I SD REAGOVALI

"Nagrađivanje policajaca novo ponižavanje Cetinja"

Potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković saopštio je da je najava nagrađivanja policijskih starješina zbog, kako kaže, brutalne intervencije na Cetinju novi pokušaj ponižavanja Cetinja. Portparol SD-a Nikola Zirojević kaže da ga čudi najava premijera da će finansijski nagraditi službenike Uprave policije koji su bili na Cetinju.

Podsjećamo, premijer Zdravko Krivokapić najavio je juče da će Vlada finansijski nagraditi policajce koji su bili operativno i radno angažovani da čuvaju bezbjednost, javni red i mir i očuvanje državnog poretka tokom nedavnih dešavanja na Cetinju.

"Umjesto da se na odgovoran i ozbiljan način razmotre brojni dokazi koji ukazuju na prekomjernu upotrebu sile, prekoračenje ovlašćenja, trovanje građana Cetinja, starih lica, žena i djece, Vlada Crne Gore planira nagraditi policijske rukovodioce za nasilje nad građankama i građanima koji su mirno iskazivali protest", saopštio je Đurašković.

SDP poziva Vladu da umjesto nagrađivanja, hitno i bez odlaganja, kako su kazali, "analizira brojna prekoračenja ovlašćenja u toku dešavanja na Cetinju".

SD: Ispraznili magacine suzavca

Iz SD-a su, kako kažu, čestitali "herojima" u uniformama što su tog dana "ispraznili magacine suzavca, šok bombi i gumenih metaka".

"Što su se brutalno iživljavali nad građanima koji su branili dostojanstvo suverene, samosvjesne, građanske i sekularne Crne Gore. Što su koristili zakonom nedozvoljene gumene metke, bacali šok bombe bez ikakvog razloga, čak i na pojedince koji ih ni na koji način nijesu ugrožavali, za tonama suzavca zasipali sve što je tog dana disalo na Cetinju, samo kako bi se dokazalo da jedna vjerska organizacija upravlja državom i da Crnom Gorom vlada klasična marionetska vlast", rekao je Zirojević.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније