Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

22. 09. 2021. 12:56 >> 13:06
8

VUČUROVIĆ

Đukanović pokazao u UN da ne predstavlja Crnu Goru

Stavovi koje predsjednik DPS-a Milo Đukanović saopštava u UN govore da on u Njujorku ne predstavlja Crnu Goru, već su dio njegovih ličnih i uskopartijskih šovinističkih ispada, ocijenio je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Kako je naveo u saopštenju, Đukanović je posljednji koji može govoriti o retrogradnim politikama, kao neko ko je samo prije petnaest dana pokušao izazvati građanski rat u Crnoj Gori, i ko je organizovao nasilje na Cetinju, a onda pobjegao i na cjedilu ostavio one koje je huškao na sukob.

"Nema sumnje da će nakon promjena u tužilaštvu, kada se ta institucija oslobodi poslušnika Đukanovića, predsjednik DPS biti u prilici da pred zakonom odgovara za ono što je radio proteklih trideset godina, pa i za organizaciju nasilja i sukoba na Cetinju, koji su imali jasne elemente državnog udara. I kada govori o političkim poremećajima, u tu kategoriju spada samo činjenica da se neko poput Đukanovića, 2021. godine, uopšte može nalaziti na funkciji predsjednika države", naglašava vučurović.

Nakon prvih izgovorenih stavova u Njujorku, kaže Vučurović, jasno je da Đukanović tu govornicu koristi za blaćenje većinske Crne Gore i širenje mržnje prema zamljama i narodima u regionu.

"Na osnovu onoga što govori, tamo nije otišao kao predsjednik Cren Gore, nego kao predstavnik takozvane CPC ili lažnih komita. On je i sam priznao da nije predsjednik svih građana, a tako ga i ne doživljava ogromna većina stanovnika, i zato je neophodno iskoristiti ustavna i zakonska ovlašćenja i ovu osobu rasteretiti bremena koje mu donosi funkcija predsjednika, kojoj nikada i nije bio dorastao. U današnjem svijetu, nakon više od tri decenije vladanja, on samo predstavlja opterećenje, ne samo za Crnu Goru, nego i region", navodi se u saopštenju Vučurovića.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније