Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

21. 09. 2021. 11:42 >> 19:17
9

POKREĆU INTERPELACIJU

Nikolić: Tražićemo smjenu Radulovića

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić kazao je da će ta stranka pokrenuti interpelaciju za razrješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

"DPS će predati Skupštini Crne Gore prijedlog za pokretanje interpelacije i razrješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića zbog toga jer je grubo zloupotrijebio službeni položaj, upućujući instrukciju našim ambasadama kako da informišu zemlje domaćine o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra, dan prije nego što je i formirana Komisija Biroa za operativnu komunikaciju Vlade Crne Gore koja tek treba da provjeri ponašanje svih aktera i crnogorske policije", saopštio je Nikolić.

Stavljajući, kako kaže Nikolić, Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) u službu širenja opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi, Radulović je, kaže on, "dužan da odgovori građanima Crne Gore, na osnovu čega je sastavio instrukciju za naše ambasade, i po čijem nalogu".

"Kako je MVP, prije zvaničnih izvještaja, utvrdilo da je 'policija djelovala profesionalno' i svu krivicu pripisalo predstavnicima opozicije predstavljajući ih kao ekstremiste? Pored toga, u dokumentu MVP izrečeno je niz netačnih konstatacija, počev od datuma okupljanja na Cetinju, ulozi aktera iz vlasti i opozicije, te više krivotvorenih informacija o ponašanju državnih organa i povodu za intervenciju policije", rekao je Nikolić.

Svojim instrukcijama izdiktiranim u, kako kaže, tzv. non pejperu "ministar Radulović stavio je diplomatsko konzularne predstavnike Crne Gore u funkciju falsifikatora činjenica i proizveo značajne posljedice po ugled Crne Gore i njenih diplomatskih predstavnika u partnerskim zemljama".

"DPS će prijedlog za pokretanje interpelacije i razrješenje ministra vanjskih poslova ponuditi na potpisivanje svim poslaničkim klubovima koji smatraju da na čelu Ministarstva ne može da bude čovjek koji srozava diplomatsku službu na nivo prizemne propagande", saopštio je Nikolić.

Podsjećamo, Pobjeda je jutros objavila da je MVP uputilo 9. septembra brojnim crnogorskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima dokument o dešavanjima na Cetinju 4. i 5. septembra u kojem se, između ostalog, ocjenjuje da je crnogorska policija profesionalno reagovala, a da su demonstranti, koji su bili ohrabreni od predsjednika države Mila Đukanovića i poslanika parlamentarne opozicije, inicirali teške incidente.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније