Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

15. 09. 2021. 12:44 >> 12:45
7

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ

"Odluka Vlade dokaz da je izvršilac naloga Beograda"

Skandalozna i protivustavna odluka Vlade o vlasništvu nad Cetinjskim manastirom još je jedan u nizu dokaza da je ona samo poslušni izvršilac naloga zvaničnog Beograda i crkve Srbije i da u tom svom poslušništvu neće prezati da uradi bilo šta, saopštila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Ona smatra da je ovo samo još jedna odluka Vlade Crne Gore kojom nastavlja da se otvoreno ruga Ustavu i zakonima, potpuno razararujući pravni i politički sistem Crne Gore.

“Svakome je jasno da ne postoji granica besudnosti i bezakonja koju ova vlast nije spremna da pređe. Tajna, telefonska sjednica na kojoj Vlada mimo svojih nadležnosti donosi odluke licemjerno je došla samo par minuta poslije "izvinjenja" Dritana Abazovića Cetinjanima”, kazala je ona. .

Neustavno preuzimanje vlasničkih prava od strane Vlade, kako smatra Vuksanović Stanković, upravo pokazuje želju vlasti da se mimo odgovarajuće zakonske procedure preuzima imovina Prijestonice, a na isti način sjutra mogu oduzimati bilo čiju imovinu.

“Neustavno i nezakonito prepisivanje Cetinjskog manastira sa Prijestonice na državu ima i jednu zanimljivu poruku. Naime, Vlada sada prihvata da vjerski objekti ne samo da mogu, već je poželjno da budu u državnom vlasništvu, protiv čega su se organizovale litije na čijem političko-ideološkom talasu je Zdravko Krivokapić i postao premijer. Dakle, licemjerje bez granica”, kazala je ona.

Jedino veće licemjerje, kako smatra, od toga je kada odbornici URA glasaju za jedno na Cetinju a njihov lider Abazović za potpuno suprotno na Vladi.

“ Kako u ovom slučaju, tako i u slučaju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. Teatar apsurda i jako loši gumci amateri.

Nažalost, još jednom se potvrđuje da riječi, obećanja i izvinjenja Dritana Abazovića ne znače ništa.  Spremnost da se ispuni svaki nalog šefa Aleksandra Vučića iz Beograda, čak i suprotno zvaničnim odlukama sopstvene partije, postaje sve očiglednija i članovima organa URA”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније